29. 10. 2020.
Dodik o poskupljenju struje: To je nekoliko boca piva

Dodik o poskupljenju struje: To je nekoliko boca piva

Dodik o poskupljenju struje: To je nekoliko boca piva

“Ja sam uvjeren da tu odluku treba suspendovati i donijeti novi Zakon o električnoj energiji u NS RS, a onda treba da stave na dnevni red kako bi sve formalno bilo u redu” rekao je Dodik.

On mišljenje ipak nije promijenio. Podsjeća da je struja u Srpskoj najjeftinija u regionu i da je poskupljenje neminovno. Predsjednik Srpske ima i zanimljivu računicu.

“Prosječna cijena na koju su građani do sada plaćali je oko 30 KM, sa novom cijenom to bi bilo oko 34, to je nekoliko boca piva koliko se ja razumijem u cijenu”, rekao je Dodik.

Dok se iz Regulatorne komisije i Elektroprivrede danas nisu oglašavali, u koalicionom DNS-u zadovoljno trljaju ruke. Po svemu sudeći koalicija je položila test i kada je cijena struje u pitanju.

A od posebne sjednice na kojoj bi se raspravljalo o kako kažu, haotičnom stanju u “Elektroprivredi RS”, u opoziciji nisu odustali. To što je i lider SNSD-a, pod čijom kontrolom se nalazi elektroprivredni sektor, pozvao da se poskupljenje odloži, za njih je još jedan dokaz da se radi o dobro uigranom timu i samovolji Milorada Dodika.

“To je pokušaj smirivanja strasti koje su uzavrele zbog povećanja cijene energije, odnosno pokušaj da se na taj način kupi socijalni mir u narednih par mjeseci”, rekao je Vukota Govedarica, šeg Kluba poslanika SDS-a.

Branislav Borenović, šef Kluba poslanika PDP-a smatra de se sve radi po diktatu Milorada Dodika.

“Sad je on procijenio i odlučio da to ne uradi, što znači da su oni bili u direktnom dogovoru svih ovih mjeseci i da se sve radi po diktatu Milorada Dodika”, izjavio je Borenović.

Regulatorna komisija, čijim članovima je istekao mandat, odlučila je da struja za domaćinstva od narednog mjeseca bude skuplja za 9,4 odsto. Sve to bilo je dovoljno da opozicija zaprijeti protestima, a odluku pokuša da ospori i na Ustavnom sudu.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender