28. 09. 2020.
Proširenje autobuskog stajališta “Lesnina”

Proširenje autobuskog stajališta “Lesnina”

Proširenje autobuskog stajališta “Lesnina”

Kako su objasnili u Gradskoj upravi, u dogovoru sa prevoznicima zaključeno je da su prioritet korekcije na autobuskim stajalištima Lesnina, Vidovdanska i Okretište kod Nove bolnice, koja su trenutno na kolovozu.

Za stajalište Lesnina, kao jedno od stajališta u gradu koje opslužuje najviše gradskih i prigradskih linija, odlučeno je da se poveća njegov kapacitet u vidu produžetka trenutnog ugibališta – rekao je šef Odsjeka za saobraćaj u Gradskoj upravi Slavko Davidović.

Dodao je da će se linije javnog prevoza koje trenutno koriste stajalište Vidovdanska, u istoimenoj ulici, razdvojiti.

Jedan dio linija biće prebačen u Kninsku ulicu, iza postojećih taksi stajališta, te će se na taj način znatno smanjiti trenutni negativan uticaj na nesmetano odvijanje saobraćaja – istakao je Davidović.

Kada je u pitanju autobusko stajalište Okretište kod Nove bolnice na Paprikovcu, Davidović ističe da je dobijena saglasnost od Univerzitetske bolnice – Klinički centar za uređenje površine koja je u njihovom vlasništvu, te će biti riješen problem stajališta koje je trenutno na kolovozu.

Svakako da bi bilo dobro kada bi sva stajališta bila izvan kolovoza. Međutim, na ovaj način će se nastojati da svake godine određen broj stajališta bude izmješten izvan kolovoza i na taj način poboljšani uslovi i način odvijanja saobraćaja – istakao je Davidović.

Prema njegovim riječima, analizirajući lokacije na kojima se traži stajalište, određen broj zahtjeva bude odbijen, zbog bezbjednosti saobraćaja.

Zahtjev za novo stajalište, između ostalog, odbijen je za ulicu Ranka Šipke, na krivini kod raskrsnice sa Zelengorskom ulicom, zatim za lokaciju Kojadinovića krivina u Rekavicama… – naglasio je Davidović.

Dodao je da se prilikom određivanja lokacija za autobuska stajališta vodi računa o tome da stajalište ne utiče na bezbjedno i nesmetano odvijanje saobraćaja, vodeći pri tome računa i o preglednosti, udaljenosti od raskrsnice, kao i obilježenim pješačkim prelazima, krivini, nagibu…

Mještanin naselja Vrbanja, inače vozač, Petar Savanović je istakao da ga najviše nervira autobusko stajalište iz pravca grada kod boračkih zgrada.

Autobusko stajalište je postavljeno odmah iza krivine, a da stvar bude gora, nema nikakvog proširenja za autobus, koji tu prima putnike, pa se onda stvori ogromna kolona automobila. Niti čekati, niti autobuse i automobile na punoj liniji prestizati – požalio se Savanović, piše Glas Srpske.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender