28. 09. 2020.
U finalu Jelen Demofesta 13 regionalnih bendova

U finalu Jelen Demofesta 13 regionalnih bendova

Šta traže zvijezde Demofesta: Ginseng ampule, rižino mlijeko i domaća organska hrana

 

Približava se 16. jul, a samim tim završavaju se i pripreme na organizaciji najvećeg regionalnog festivala za demo bendove čiji koncept podrazumijeva predstavljanje bendova koji bi tek trebalo da postanu zvijezde, ali i koncerte kako regionalnih, tako i svjetskih muzičkih zvijezda.

Ove godine, od 16. do 18. jula na binu Jelen Demofesta će se po prvi put popeti Gentleman, Triggerfinger i Eagles of Death Metal, a ovo je ujedno i njihov prvi nastup u Bosni i Hercegovini. Pripreme za njihov dolazak ne podrazumijevaju samo tehničke pripreme za nastup, već se organizatori festivala moraju potruditi da precizno ispoštuju njihove zahtjeve u riderima koje dostavljaju, a koji sadržavaju informacije o tome šta jedu, piju, koliko toplo ili hladno smije biti u prostorijama u kojima borave i slično.

Iz ridera ovogodišnjih revijalaca može se lako zaključiti da je trend zdrave ishrane zahvatio i rokenrol. Tako Eagles of Death Metal insistiraju da ime budu dostupne litre svježe cijeđenog voća, ali i sojinog, rižinog i kravljeg mlijeka. Zanimljivo je da se glavna napomena u njihovom rideru odnosi na led uz rečenicu: “Nemoguće je dovoljno naglasiti koliko je važno da imamo velike količine leda. Molimo obezbijedite koliko god leda je moguće”.

Momci iz Eaglesa očigledno planiraju vrlo vatren nastup u Banjaluci. Ova američka rokenrol senzacija tražila je takođe i osam različitih vrsta čaja, velike količine svježeg voća s akcentom na bananama i isječenom paradajzu. Rider završavaju sa zahtjevom za 12 ginseng ampula.

Momci iz benda Triggerfinger odmah na početku svojih zahtjeva ističu: “Imajte na umu da pokušavamo da se hranimo što je zdravije moguće”. Ali, neki od njihovih zahtjeva ne prate dosljedno trend zdravog života. Čak i kad su u drugim zemljama, Triggerfinger članovi žele da piju belgijsko pivo, a poslije nastupa vole da nazdrave uz šampanjac. Insistiraju na Coca Coli, uz napomenu da ne žele Pepsi, iako im se svi daljnji zahtjevi odnose na hranu i napitke bez šećera. U njihovom bendu jedan član ne jede gluten, te su pojedini zahtjevi prilagođeni njegovim potrebama. Organizator je dužan da im obezbijedi i veliku crnu ljepljivu traku, kao i jedan muški dezodorans. Njihova soba mora biti ohlađena na tačno 20 stepeni celzijusa.

Osamnaest članova Gentlemanovog pratećeg sastava Evolution izdvajaju se po tome što žele da probaju što više domaćih, sezonskih, organskih proizvoda, kako bi što bolje upoznali mjesto u kojem nastupaju. Insistiraju na tome da im se hrana i piće ne serviraju ni u čemu plastičnom ili papirnom, a veliki su fanovi meda. Žele mnogo jogurta, voća, različite vrste šunke i salama, i čak šest različitih vrsta hljeba. Mlijeko piju, ali samo svježe. Njihov dan je vrlo precizno definisan. Doručkuju jaja u 10 časova, ručaju supu sa salatama ili pastom u 13 časova, a za večeru ide glavno jelo, koje je definisano po danima. S obzirom da će Gentleman na Jelen Demofestu nastupiti u četvrtak, na meniju će biti teletina. Kada su pića u pitanju, od alkohola žele rum, votku, pivo i vino, a najviše se raduju juiceru u kojem će sami praviti svježe sokove. Potrebno im je nekoliko desetina litara soka, koje uključuju i appletizer – sok od jabuke pomiješan sa kiselom vodom.

Ono što je sigurno, kao i svake godine, organizatori Jelen Demofesta će se pobrinuti da svaki od bendova koji nastupaju u Banjaluci, bilo da su demo ili svjetski poznati, Banjaluku napuste sa saznanjem da smo dobri domaćini i da smo spremni da za dobar show cijedimo koliko god je voćnog soka potrebno.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender