30. 09. 2020.
Trstenik: Nožem ubola sina zbog jedinice iz hemije

Trstenik: Nožem ubola sina zbog jedinice iz hemije

Trstenik: Nožem ubola sina zbog jedinice iz hemije

Prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, sin V. G. napadnut je prošlog petka kada je iz škole donio jedinicu iz hemije. Majka ga je nožem ubola u butinu poslije čega je dečak potražio pomoć u Domu zdravlja.

Na sreću, zadobio je manju posjekotinu.

Lekari su alarmirali nadležne, u slučaj su se ubrzo uključili i policija, tužilaštvo i Centar za socijalni rad – kaže nezvanično izvor “Novosti”. – Dijete je ispričalo šta se dogodilo.

Majka je privedena. Najvjerovatnije da je u pitanju “nerealna roditeljska ambicija.”

Istorijat porodičnog nasilja u ovoj porodici nije registrovan. Osumnjičena pored sina ima i petnaestogodišnju ćerku.

Suprug radi u Beogradu i odmah se vratio u Trstenik čim je čuo za nemili događaj. Prema nezvaničnim informacijama, djetetu su predočene mogućnosti privremenog izmeštanja u srodničku ili hraniteljsku porodicu, kao i Dom. Odlučeno je da neko vrijeme bude kod babe i kod dede, ali najvjerovatnije da će brigu o djeci preuzeti otac.

Svi su iznenađeni što se ovo dogodilo – dodaje naš sagovornik. – Dečak osim te jedinice ima solidne ocene i nije poznat kao problematičan u bilo kom smislu.

Ovaj incident iznenadio je i iskusne stručnjake iz ove oblasti, jer praksa rijetko poznaje slučajeve da majka nasrće na decu, pogotovo zbog ovakvih motiva.

Nismo imali sličnu situaciju, ali postupamo u skladu sa pravilnikom i u zakonskim okvirima – kaže za “Novosti” Dragojlo Minić, direktor Centra za socijalni rad u Trsteniku.

U Centru za socijalni rad očekuju donošenje zaštitne mjere zabrene prilaska majke i sinu i mlađoj ćerki. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Trsteniku takođe ističu da nisu do sada imali slučaj gde do nasilja dolazi usled slabijeg uspjeha u školi.

CRNA SERIJA

Prethodnih godina trstenički kraj potresala je serija nasilja u porodici. Krajem 2013. godine u selu Selište N. M. (42) je aktivirao i bacio ručnu bombu u potok, zatvorio se u kuću i pretio najbližima, a Trsteničanin M. B. (61) pivskom flašom je udario ćerku u glavu. Smrtni epilog imala je rasprava u Stragarima pretprošle godine: R. S. je ubio oca iz puške. Početkom ove godine, D. R. (38) je tukao, a onda uz prijetnje, iz kuće izbacio suprugu N. R. sa dvoje maloljetne djece, pišu beogradske Novosti.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender