21. 10. 2020.
Vrijeme je za Festival amaterskog teatra u Laktašima

Vrijeme je za Festival amaterskog teatra u Laktašima

Vrijeme je za Festival amaterskog teatra u Laktašima

U četvrtak u Laktašima počinje jubilarni 10. internacionalni festival amaterskog teatra Laktaši 2015.

Organizator i domaćin je „Centar za kulturu i obrazovanje“ Laktaši, a na festivalu učestvuje osam pozorišta i to iz Zenice (Federacija BiH), Siska (Hrvatska), Kruščića i Novog Sada (Srbija), Kolašina (Crna Gora), Trebinja, Banjaluke i Laktaša (RS/BiH)

Jubilej je se obilježiti na poseban način, izložbom fotografija na kojoj će biti prikazane sve predstave rađene u produkciji dramskog studija „Daske“ Laktaši i fotografije sa drugih predstava koje su pobjeđivale na festivalu. Biće tu naravno i fotografija sa druženja, radionica, okruglih stolova kao i tekstovi ljudi koji su učestvovali na festivalu u proteklih 10 godina.

Izožba će biti otvorena u četvrtak, 25. juna u galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Laktaši u 18.30.

Nakon otvaranja izložbe, u 19 časova, publika će imati priliku da pogleda premijerno izvođenje predstave Dramskog studija „Daske“ pod nazivom „Perem, sušim, peglam“ u režiji glumice Jovane Mirković.

Ovogodišnji selektor festivala je Ljiljana Čekić, magistar nauka o dramskim umjetnostima iz oblasti teatrologije. Stručni žiri čine: Sandra Ljubojević-dipl. glumac, Rajko Marčeta-dipl. glumac i novinar i Slobodan Perišić-dipl. glumac i režiser. Okrugli sto će voditi Jelena Popović, dipl. dramaturg.

Pokrovitelji festivala su Opština Laktaši i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Festival će biti zatvoren dodjelom nagrada, u nedjelju 28.06.2015. godine.

PROGRAM:

festival 10

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender