23. 09. 2020.

Dodik: U spornom snimku nema elemenata krivične odgovornosti

“Imate situaciju da tužilaštvo kaže da ovdje nije problem i nema krivičnog djela, te da ne mogu dokazati da je to autentični snimak i autentičan glas. Ispitani su svi koji su razgovarali sa nama o formiranju skupštinske većine. Ništa ne mogu dokazati jer nema ništa za dokazivanje”, rekao je Dodik za makedonsku televiziju “Kanal pet”.

Predsjednik Srpske je objasnio da je onda tužilaštvo reklo da se istraga mora nastaviti prema onome ko je tajno prisluškivao zato što je time prekršio zakon.

Dodik je dodao da je opozicija, i pored toga, tražila da se o tome raspravlja na posebnoj sjednici Narodne skupštine, što su podržale i vladajuće stranke.

On je primijetio da opoziciji “ne valja ni tužilaštvo, jer je kao pod uticajem vlasti” i naglasio da vlast Srpske ne imenuje sudije i tužioce, već to čini Visoki sudski i tužilački savjet koji formiraju stranci na nivou BiH.

Predsjednik Srpske je rekao da mediji pod uticajem nekih nevladinih organizacija i međunarodne zajednice prave atmosferu da će u BiH biti socijalnih nemira, kao i da opozicija reguje kada se vlast u Srpskoj pobuni protiv toga.

“Ali, reagovanje opozicije izostane u slučaju hapšenja Nasera Orića, u vezi čega se u Sarajevu pravi histerija”, naglasio je Dodik.

On je rekao da međunarodna zajednica nije osudila terorističke napade u Zvorniku i Kumanovu jer su neki od terorista državljani zapadnih zemalja, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender