20. 09. 2020.

Vodovod najavljuje: Danas počinju isključenja zbog velikih dugovanja

Iz banjalučkog “Vodovoda” najavljeno je da će danas početi isključenja potrošača sa vodovodne mreže zbog velikih dugovanja individualnih potrošača i male privrede za utrošenu vodu.

U “Vodovodu” kažu da je dug indvidualnih potrošača juče dostigao 3,6 miliona KM, a da dug potrošača iz kategorije mala privreda iznosi oko 1,8 miliona maraka.

U decembru 2014. godine, kako navode iz “Vodovoda”, poslato je 1.712 tužbi za potrošače iz kategorije široka potrošnja na iznos od oko 1,2 miliona KM.

“Prije isključenja sa vodovodne mreže, dužnicima su upućene opomene i ponuđeno da dugove izmire putem reprograma”, saopšteno je iz “Vodovoda”.

Sve aktivnosti u vezi sa isključenjem sa mreže “Vodovod” provodi u saradnji sa Komunalnom policijom, a protiv lica koja skinu plombe biće podnesena prekršajna prijava i snosiće troškove isključenja i ponovnog priključenja na mrežu.

Iz “Vodovoda” podsjećaju da je naplata duga za vodu osnovni izvor finansiranja prerade sirove vode u vodu za piće, te održavanja vodovodne mreže.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender