20. 10. 2020.
Vanja Udovičić: Ne ženim se, hvala svima koji brinu o mom životu

Vanja Udovičić: Ne ženim se, hvala svima koji brinu o mom životu

Udovičić: Bez penzija za zlatne “orliće”

“Po zakonu i uredbi o nagrađivanju mi ne možemo retroaktivno da nagradimo naše sportiste, u ovom slučaju fudbalere. Kao ministar sporta, voleo bih da možemo da nagradimo sve sportiste, ali u ovom trenutku to nije moguće”, rekao je Udovičić gostujući na televiziji B92.

On je dodao da će resorno ministarstvo pokušati da pronađe način da nagradi fudbalere, kao i da se od njih očekuje da u narednom periodu ostvare iste rezultate i po zakonskom okviru budu nagrađeni za ono što su postigli.

“Napravili su istorijski i svetski rezultat, drago mi je što sam imao prilike u Milanu na EXPO sajmu da se pohvalim da dolazim iz zemlje svetskog prvaka u fudbalu i da smo pobedili Brazil u finalu. To je nešto što je meni kao bivšem sportisti, ili sada ministru, ogromna satisfakcija. Nadam se da će ti momci ostati u istom sastavu i da će nas obradovati u narednom periodu, a samim tim zaslužiti kako nagradu, tako i nacionalno priznanje”, istakao je Udovičić.

Omladinska reprezentacije ostvarila je najveći uspjeh u istoriji srpskog fudbala, pošto je u finalu Svjetskog prvenstva na Novom Zelandu pobijedila Brazil sa 2:1 poslije produžetaka.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender