27. 09. 2020.
Procurio izvještaj: Vatikan sumnja da se ukazala Gospa u Međugorju

Procurio izvještaj: Vatikan sumnja da se ukazala Gospa u Međugorju

Procurio izvještaj: Vatikan sumnja da se ukazala Gospa u Međugorju

Hercegovački gradić Međugorje, jedno od poznatijih mijesta za hodočaće katoličkih vjernika, neće biti priznato za svetilište, već vjerovatno kao mesto molitve, piše Jutarnji list, pozivajući se na riječi kardinala Gerharda Ludviga Milera.

“Niti se međugorskim svjedocima ukazuje Bogorodica, niti katolički vjernici smiju vjerovati u ekstaze takozvanih svjedoka, pa ni razgovarati s njima”, objavio je Milerove riječi savjetnik za odnose sa javnošću kardinal Đanluka Barile na svom blogu “Dnevnik Vatikanaka”.

Jutarnji list piše da se ipak stav i riječi kardinala Milera kao i odluka njegove Kongregacije još drže u tajnosti, ali je da je dio izvještaja procurio.

Čeka se odluka pape

Izvještaj će biti objavljen u cjelini kada o tome donese odluku papa Franja, jer samo on ima vlast da odlučuje o tim pitanjima, navodi zagrebački dnevnik.

Sam Papa je jasno i javno izrazio nevericu u “međugorski fenomen”, i to u dva navrata. Prvi put kada je rekao da Bogorodica nije šefica pošte pa da svakodnevno šalje poruke, i drugi put početkom ovog mjeseca kada je ironično govorio o nekim svjedocima preko kojih stižu Gospine poruke u unapred zakazan dan i čas.

Kako piše Jutarnji list, u navedenom izvještaju piše da biskupi neće smejti da organizuju hodočaća u Međugorje, a vjernici tamo više neće moći da idu sami, nego isključvo u pratnji sveštwnika.

Inače, Gospa se u Međugorju prvi put ukazala prije 34 godine kada ju je navodno vidjelo šestoro mladih – Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović.

Još od tog vremena Gospa iz Međugorja izaziva kontroverze ne samo među vjernicima nego i u evropskoj pa i svjetskoj javnosti, prenosi RTRS.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender