21. 09. 2020.
“Vojska Republike Srpske nije otišla u istoriju”

“Vojska Republike Srpske nije otišla u istoriju”

“Vojska Republike Srpske nije otišla u istoriju”

Obilježavanje Vidovdana kao krsne slave VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH dokazuje da Vojska RS nije otišla u istoriju, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vojska Republike Srpske nije otišla u istoriju. Ona je živa, među nama i u nama, jer je odraz i simbol slobode, koja je i danas naš osnovni cilj i težnja – izjavio je Dodik na obilježavanju krsne slave Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, koja je pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske obilježena kod Manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici.

Dodik je naglasio da je VRS baštinila najbolje slobodarske vrijednosti srpskog naroda, te ratovala u skladu sa međunarodnim konvencijama, očuvala slobodu i teritoriju Srpske i stvorila uslove za politički dogovor.

Proslavljaući ovu krsnu slavu, mi se i danas sjećamo svih boraca Vojske RS, njenih komadanata, žrtava koje su pale i vojnika koji su poginuli časno braneći slobodu srpskog naroda i želje da Republika Srpska bude što jača i samostalnija – rekao je Dodik.

On je istakao da svi pokušaji da se u međuvremenu Vojsci RS pripišu neke druge vrijednosti koje su vezane za negativnu stranu rata, zločine i neke druge stvari, govore o želji da se “ta čista strana srpskog naroda i VRS, na neki način okaljaju i da se samo srpski narod okarakteriše kao zločinački”.

Dodik je naglasio da su zločin u ratu činili pojedinci i pojedine jedinice, ali ne VRS, te da srpski narod u BiH u tom smislu ne može odustati od istine.

Liturgiji i slavskom obredu koji je služio vladika bihaćko-petrovački Atanasije, prisustvovali su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

Episkop bihaćko-petrovački Atanasije rekao je da Kosovski boj traje i u današnjem vremenu, ali da se vodi na intelektualnom i pravnom planu.

Kosovski boj vodi se i u našem vremenu na intelektualnom i pravnom planu i tu treba uložiti mudrost i snagu – rekao je vladika Atanasije.

Episkop bihaćko-petrovački naglasio je da je važno primijetiti sa kojom silinom i mudrošću današnje rukovodstvo, a posebno predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik brani tekovine “lazarovske borbe”.

Skupu su prisustvovali i zamjenik ministra odbrane BiH Boris Јerinić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH PS BiH Ognjen Tadić, predstavnici Vojske Srbije, Ruske Federacije, poslanik u NSRS Milanko Mihajilica, kao i brojni građani, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender