30. 09. 2020.
Prihvaćen Nacrt drugog rebalansa budžeta

Grad Banjaluka otplaćuje 29 kredita, zaduženje oko 152 miliona KM

Grad otplaćuje 29 kredita. Kod domaćih komercijalnih banaka otplaćuje 24 kredita u iznosu od 131,8 miliona KM.

Najveće zaduženje ima kod Unikredit banke Banjaluka – 47 miliona KM, kod NLB Razvojne banke Banjaluka 38,8 miliona KM, Nove banke Banjaluka 26,3 miliona KM, Komercijalne banke 19,6 miliona KM, Hipo banke 17,7 miliona KM.

Banjaluka otplaćuje i pet zaduženja u stranoj valuti, u iznosu od 19,9 miliona KM, navodi se u Informaciji o kreditnom zaduženju koja će se u utorak, 30. juna, naći pred odbornicima na Skupštini grada.

Kada je riječ o namjeni kreditnih sredstava, dva kredita su usmjerena na prijevremenu otplatu 19 investicionih kredita, a ostali su namijenjeni za finansiranje prenesenih obaveza i dokapitalizaciju “Toplane” i realizaciju infrastrukturnih i investicionih projekata.

Riječ je o izgradnji groblja u naselju Vrbanja, projektu Tehnološkog biznis parka, sanaciji posljedica elementarnih nepogoda na objektima komunalne infrastrukture, izgradnji objekata ambulante porodične medicine i prostorija mjesnih zajednica, rekonstrukciji i dogradnji vrtića “Kolibri”, sanaciji i rekonstrukciji sportske dvorane “Borik”.

Grad Banjaluka izdao je i tri garancije na izmirenje obaveza po osnovu kreditnih zaduženja “Toplane” i preduzeća “Dep-ot”. Ukupna vrijednost tih garancija zaključno sa krajem prošle godina bila je 25.500.888 KM.

Iz Gradske uprave napominju da grad trenutno ne otplaćuje zaduženja po osnovu izdatih garancija, jer dužnici uredno servisiraju svoje obaveze, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender