20. 09. 2020.
Košarkašice Srbije večeras za zlato, slavu i istoriju

Košarkašice Srbije večeras za zlato, slavu i istoriju

Košarkašice Srbije večeras za zlato, slavu i istoriju

Naše djevojke, koje su već ostvarile nevjerovatan uspjeh i obezbijedile kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju 2016. godine, imaće priliku da se domognu prvog zlata u istoriji naše zemlje – poslije četiri srebra i dvije bronze u prošlosti, javlja B92.

Poslije velikog uspjeha i eliminacije Turske, srpska selekcija odigrala je veoma dobar meč i u polufinalu eliminisavši Bjelorusiju, dok su Francuskinje bile bolje od aktuelnog prvaka Evrope Španije.

Selektorka Marina Maljković rekla je za B92 da njen tim nije svjestan uspjeha, ali da će pokušati da iznenadi Francuskinje u finalu Evropskog prvenstva.

“Još nismo svesne šta smo uradile. Samo smo jako srećne i želimo da se posvetimo Francuskoj i pokušamo da napravimo iznenađenje, koliko god da je teško, jer je to ekipa koja je pokazala najbolju igru do sada“, rekla je Maljkovićeva za B92.

Jelena Milovanić istakla je da će ekipa rasterećeno ući u veliko finale, kao i da su ona i njene saigračice svjesne da uz najbolju igru niko ne može da im se suprotstavi.

“U finale ulazimo totalno rasterećeno. Ispunile smo očekivanja, osvojile smo medalju za našu Srbiju, ali zašto bismo stale sad. Videle smo da ako odigramo maksimalno angažovano u našem prepoznatljivom stilu da onda niko ne može da nam se suprotstavi”, rekla je Milovanovićeva.

Krilni centar Srbije Sonja Petrović kazala je da će sve reprezetativke biti “naoštrene” za finale, uz želju da od prvog minuta nametnu njihov stil igre.

“Još nismo svesne uspeha koji smo postigle. Možda je tako i bolje jer ćemo biti naoštrenije za finale. Za protivnika imamo jak tim koji je uvek u vrhu. Znamo njihov stil, koji je drugačiji od našeg. Uspele su Španjolke da uvedu u svoj ritam i to je nešto što ne smemo da dozvolimo da urade i nama. Cilj nam je da idemo do kraja, da damo sve od sebe, pa da vidimo za koliko će to biti dovoljno”, dodala je Petrovićeva.

Finalni meč Evropskog prvenstva između Srbije i Francuska igra se u nedelju u Budimpešti od 19.00, dok se u meču za bronzu, koji je na programu dva i po sata ranije, sastaju Bjelorusija i Španija.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender