20. 09. 2020.
Laktaši: ”Velika drama” najbolja predstava jubilarnog pozorišnog festivala

Laktaši: ”Velika drama” najbolja predstava jubilarnog pozorišnog festivala

Laktaši: ”Velika drama” najbolja predstava jubilarnog pozorišnog festivala

Dodjelom nagrada sinoć je u Laktašima završen jubilarni 10. internacionalni festival amaterskog teatra Laktaši 2015.
Za najbolju pozorišnu predstavu proglašena je ”Velika drama” dramskog studija “Luča” iz Kruščića, po tekstu Siniše Kovačevića u režiji Dejana Cicmilovića .

”Predstava koja sadrži sve pozorišne elemente semiolosku scenografiju, tačan kostim, precizan i čist mizanscen, efektne muzičke podloge, zavidnu glumačku igru posebno glavnih aktera zaslužuje da ponese titulu”, stoji u objašnjenju žirija koji su sačinjavali Sandra Ljubojević, Rajko Marčeta i Slobodan Perišić.

Nagradu za najbolju režiju dobio je Aleksandar Pejaković za predstavu “Potop” Banjalučkog studentskog pozorišta.

“Reditelj pažljivim i odabranim rediteljskim postupkom, stilsko žanrovskim jedinstvom na sarkastičan i ironičan način obrađuje nedavne tragične događaje dovodeći do apsurda cjelokupanu socijalnu/političku situaciju u našeg okruženja”, objasnio je žiri.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je Urošu Pavlovu za ulogu Antona Pavlovića Čehova u predstavi “Dobri ljudi” Dramskog studija Sonja Marinković iz Novog Sada.

Žiri je obrazložio da Pavlov “izuzetnim retoričkim sposobnostima, preciznom psiho/fizičkom radnjom i odličnim osjećanjem za partnera, svojom igrom pokazuje da su ponekad granice između ameterizma i profesionalnog pozorišta samo koncepti društvenih normi”.

Žiri je nagradu za najbolju žensku ulogu dao Kristini Eiviler za više uloga u predstavi “Dobri ljudi” A.P. Čehova dramskog studija Sonja Marinković iz Novog Sada, koja je, kako stoji o odluci “preciznim i tačnim glumačkim postupcima uvjerljivo interpretira Čehovljeve ženske likove”.

Specijalna nagrada za kolektivnu igru dodijeljena je dječijoj omladinskoj i lutkarskoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica za predstavu “Pozdravi nekog” Budimira Nešića i Vesne Ognjenović u režiji Miroljuba Mijatovića

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender