22. 09. 2020.
Dodik: Imamo prijedloge kandidata za potpredsjednike stranke

Dodik: Imamo prijedloge kandidata za potpredsjednike stranke

Dodik: Referendum u septembru

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da bi referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH trebalo da bude održan najmanje 30, a najviše 60 dana od donošenja odluke, odnosno u prvoj sedmici septembra.

“Referendumsko pitanje bi trebalo da glasi – ‘Da li podržavate neustavno i neovlašteno nametnute zakone od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na prostoru Republike Srpske’. Naravno da očekujemo veliko ne”, istakao je predsjednik Srpske.

Nakon sastanka sa predstavnicima vladajućih stranaka u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da će uputiti zahtjev za održavanje posebne sjednice parlamenta Srpske na kojoj bi trebalo da bude reaktivirana odluka o održavanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.

On je naglasio da je plan da se dobije volja naroda, što bi bila obaveza za sve koji odlučuju u njegovo ime.

Današnjem sastanku kod predsjednika Republike Srpske prisustvovali su premijer Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, predsjednik PUP-a Ilija Stevančević, predsjednik SRS Dragan Đurđević i predstavnik DNS-a Neđo Trninić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender