01. 10. 2020.
Život u naselju Potok: Sa bebama žive bez kapi vode, sanaciju čekaju mjesecima

Život u naselju Potok: Sa bebama žive bez kapi vode, sanaciju čekaju mjesecima

Život u naselju Potok: Sa bebama žive bez kapi vode, sanaciju čekaju mjesecima

Čekajući da nadležni nešto preduzmu i suočeni sa svakodnevnim potrebama, sami su, o svom trošku, počeli prekopavati dvorišta, ne bi li otklonili kvar.

Mještanka Marina Miljković, majka dvoje djece, ističe da im je život bez vode gotovo nemoguć, jer se, kako kaže, ne mogu okupati na normalan način, pa se polivaju vodom iz kanti.

“To je bruka i sramota da godinu dana nisu ništa uradili! U kući imamo dvije bebe, a nemamo glavne uslove za život, grijemo vodu za kupanje, za piće kupujemo”, kaže Miljkovićeva, te dodaje da im voda, inače osnovna životna potreba, polako postaje luksuz.

“Koliko sam samo puta odjeću nosila kod sestre na Lauš da je operem u toploj vodi i da okupam djecu na normalan način”, kaže ova mještanka i dodaje da je prašina na neasfaltiranom putu nesnošljiva, pa ne mogu boraviti ispred kuće.

Njena prva komšinica Ivanka Sabadaš ogorčena je zbog nebrige vlasti za ovu ulicu i njene stanovnike. Kaže da se bez pitke vode život nikada neće vratiti u ovu ulicu.

“Već godinu dana nosim vodu od komšija, bole me ruke, više nisam ni u snazi ni u mogućnosti da svakodnevno nosim vodu, bez koje je život nemoguć”, govori ona i dodaje da je već ogluvila na obećenja koje im svakodnevno daju nadležni.

“Idemo stalno u prostorije mjesne zajednice da tržimo da se nešto uradi po tom pitanju, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno. Ukoliko nam ne riješe taj problem, možemo da pokupimo naše stvari i da se svi iselimo”, ističe Sabadašova.

Mještani ove ulice tvrde da su potpuno odsječeni od ostatka naselja, ne samo zbog nešto udaljenijeg položaja, nego i zbog teškog pristupa svim kućama u tom dijelu te se sve ovo vrijeme pitaju kako u 21. vijeku negdje u modernom svijetu mogu živjeti ljudi bez puta i vode.

Sanacija

U ovoj ulici poslije poplava uništeni asfalt je odnijela voda, put je saniran, ali ga treba ponovo asfaltirati.

U međuvremenu je izrađen potporni zid, a postavljeni su i stubovi za uličnu rasvjetu, pišu Nezavisne novine.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender