19. 09. 2020.
Grčka zbog duga prodaje svoje najljepše plaže!

Grčka zbog duga prodaje svoje najljepše plaže!

Banjaluka: Nesmanjeno interesovanje za Grčku

Predstavnici turističkih agencija u Banjaluci kažu da bez obzira na krizu koja potresa Grčku nisu zabilježili ni manje interesovanje, ni odustajanje putnika od aranžmana za godišnje odmore u toj zemlji.

Prema podacima iz jedne od banjalučkih turističkih organizacija interesovanje klijenata za Grčku je veliko, kako za kontinentalni dio ove države, tako i za grčka ostrva.

“Generalno, za Grčku je uvijek velika zainteresovanost i mislim da svake godine sve više ljudi želi da ide u ovu zemlju, najviše zbog konkurentnijih cijena, a pogotovo s obzirom na visoke cijene u Hrvatskoj. Kada uporedite, možete dobiti aranžman avionom u Grčkoj za manje novca nego neki bolji hotel u Hrvatskoj, što je doprinijelo da se više turista odlučuje za Grčku”, rekla je radnica agencije.
Do sada nije bilo žalbi turista zbog situacije u toj državi gdje je ovih dana otežano poslovanje bankarskog sektora.

Dijana Čolić, rukovodilac jedne turističke agencije iz Banjaluke, kaže da klijenti ove agencije nisu do sada imali nikakvih žalbi prilikom boravka u Grčkoj.

“Najveći broj naših klijenata kupuje aranžmane za Grčku autobusom iz Beograda ili uz sopstveni prevoz. Što se tiče avioprevoza najnormalnije funkcionišu čarter letovi iz Beograda. Nismo imali otkazivanja ni manju zainteresovanost, Grčka je i dalje jako tražena destinacija za sve Banjalučane”, kazala je Dijana Čolić, navodeći da su u Banjaluci Grčka i Turska najpopularnije ino-destinacije.

Mala zainteresovanost za čarter letove sa banjalučkog aerodroma

Turisti iz Banjaluke koji putuju u Grčku mogu birati između sopstvenog prevoza te onog organizovanog iz Beograda. O čarter letovima za Grčku razmišljalo se i na Aerodromu Banjaluka, ali je ova ideja propala zbog malog interesovanja putnika.

“U istraživanju koje smo proveli interesovanje je bilo dosta oskudno, čini mi se da su krucijalni uticaj imala događanja vezana za Grčku u ovim danima”, rekao je Miroslav Janjić, direktor banjalučkog aerodroma.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender