01. 10. 2020.
Formiran novi poslanički klub u Narodnoj skupštini RS

Formiran novi poslanički klub u Narodnoj skupštini RS

Formiran novi poslanički klub u Narodnoj skupštini RS

Narodni poslanici, bivši članovi Srpske demokratske stranke, dr Nenad Stevandić, dr Slavko Dunjić i Darko Banjac, od danas djeluju okviru poslaničkog kluba koji nosi naziv Slobodni demokratski srpski klub.

Stevandiću, Dunjiću i Banjcu se pridružio i narodni poslanik Duško Ivić iz Demokratskog narodnog saveza, kao četvrti član Kluba. Za predsjednika Kluba izabran je Darko Banjac.

Danas je potpisan i protokol o radu Kluba SDS, prema kojem članovi mogu da pripadaju različitim političkim strankama, a funkcionisaće tako što će usaglašavati svoje odluke, uz mogućnost da svaki član može da glasa prema vlastitim stavovima.

Stevandić ističe da će se politika Kluba u Narodnoj skupštini RS rukovoditi odgovornom nacionalnom politikom.

– Dobro ćemo procijeniti koje inicijative zaslužuju našu podršku i nećemo gledati na to da li one dolaze iz pozicije ili opozicije. Zalagaćemo se za borbu protiv korupcije i odgovorniji rad institucija, a posebno za odgovornu nacionalnu politiku i protiv prenosa nadležnosti, rekao je Stevandić za Istinito.

On je dodao da borba za vlast ne smije da ugrozi interese Republike Srpske, koja zbog te borbe “ne smije da potone u mrak sukoba i podjela koje bi je dodatno destabilizovale”.

(Istinito)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender