29. 09. 2020.
Proradila fontana u Parku Petar Kočić

Proradila fontana u Parku Petar Kočić

Proradila fontana u Parku Petar Kočić

Fontana u parku “Petar Kočić” je sanirana i puštena je u probni rad.

– Izvršena je popravka na zidovima fontane, odnosno obavljena je privremena sanacija obloge od kamenih ploča. Dio ploča se odvojio od betonskog zida fontane što je onemogućavalo njen rad, te je bilo neophodno obaviti ponovno pričvršćivanje pomenutih ploča upotrebom odgovarajućih materijala – pojasnili su u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Kada je riječ o fontani na Trgu Krjine na njoj su izvršene manje popravke zbog oštećenja površine korita fontane. Ona će biti puštena u rad do kraja ove sedmice, do kada bi trebalo da bude obezbjeđeno napajanje električnom energijom koje je u prekidu zbog oštećenja na elektroenergetskom vodu (glavni napojni kabl).

Kako su naveli iz nadležnog Odjeljenja – u toku je izrada projekta sanacije fontana u Parku i na Trgu Krajine, nakon čega će se  u skladu s mogućnostima pristupiti temeljitoj sanaciji pomenutih fontana.

Osim ovih, Grad održava i fontane na Trgu palih boraca, kod zgrade Narodne skupštine RS, Bulevaru cara Dušana, kod Narodnog pozorišta RS i kod Medicinskog fakulteta, te fontanu na kružnom toku na zapadnom tranzitu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender