24. 09. 2020.

Dodik: Srpski predstavnici da se povuku iz rada PS BIH

Neće nam pomoći interna istraga, to ne znači ništa. Ovdje je potrebno da dignemo glas zato što je njihov glas otišao u UN. Naš glas mora da se čuje, a on će se čuti. Ne možete i nećete nas ponižavati”, poručio je Dodik.

On je istakao da Srbe ne interesuje BiH u kojoj nisu ravnopravni.

“Kako je moguće ako mi govorimo o našem statusu da se odmah dignu svi i kažu: `Kakav referendum? Ne može to!`, a kada im Bakir Izetbegović kaže treba ukinuti entitete i napraviti pet regija, onda je veoma blaga i američka i britanska reakcija i EU, i svi ćute o tome. Znači, to vam je namjera. Naravno da smo pismeni i da znamo”, rekao je Dodik.

Dodik je danas u Bratuncu, tokom obilježavanja 23 godine od velikog srpskog stradanja u okolini Srebrenice i Bratunca na Petrovdan 1992. godine, napomenuo da Srbi treba da se okupe ne samo u sjećanju nego i u političkoj borbi za jačanje njihovog statusa koji garantuje Dejtonski sporazum.

“Mi ne tražimo ništa više od toga nego što je zapisano u Dejtonskom sporazumu”, istakao je Dodik.

Dvadeset pet poslanika Predstavničkog doma parlamenta BiH uputilo je pismo generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu u kome su naveli da podržavaju britanski prijedlog rezolucije o Srebrenici.

Tim povodom je otvoreno pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću uputio poslanik Denis Bećirović u kojem, između ostalog, tvrdi da 25 poslanika Predstavničkog doma predstavlja oko 60 odsto ovog doma, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender