20. 09. 2020.
Predsjednik FK Borac: Ako  hitno ne nađemo 300.000 KM, odosmo u stečaj

Predsjednik FK Borac: Ako hitno ne nađemo 300.000 KM, odosmo u stečaj

Ističe rok: Prikupiti 300.000 KM, u suprotnom fuzija ili gašenje Borca

Borac ima uslovnu licencu i još se ne zna da li će se takmičiti u eliti.

Fuzija je ozbiljan izlaz iz problema, ali nikako nije prva opcija. Ukoliko 300.000 maraka ne skupimo najkasnije do 7. ili 8. jula ujutro, ostaće nam da proglasimo likvidaciju ili izvršimo fuziju sa nekim od klubova – rekao predsjednik kluba u ostavci Draško Ilić.

U traganju za izlazom iz velikih finansijskih problema, Ilić se zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem sastao sa premijerom RS Željkom Cvijanović i ministrima finansija i privrede Zoranom Tegeltijom i Petrom Đokićem te im prenio u kakvom je stanju klub i sada se čeka odgovor najvišeg državnog organa.

Zatražio sam uputstva, podršku i rješenja koje mogu urediti stanje, ne samo u Borcu, nego i sportu RS. Dugo smo pričali o potrebi novog zakona o sportu i vidjećemo da li Vlada RS može pomoći da klub izađe iz situacije u kojoj se nalazi. Ne očekujem da će Vlada pomoći samo jednom klubu i da ćemo od predsjednika dobiti sredstva da izmirimo dug, ali se nadamo nekom rješenju. Prelazna rješenja nam nisu potrebna, već dugoročna – kazao je Ilić.

On je dodao da se odgovor sa ponuđenim rješenjem očekuje u subotu ili nedjelju. Ako Borac ne dobije licencu, Ilić vjeruje da bi najbolje bilo da klub izvrši fuziju sa nekim drugim timom da ne bi u potpunosti nestao. Već dugo se priča da bi Krupa bila najbolja opcija, pošto igra Prvu ligu Srpske i tako bi se klub brzo moga vratiti u elitno takmičenje.

Fuzijom bismo preskočili nekoliko rangova takmičenja. Mnogi klubovi su likvidirani ili fuzionisani i opet su se digli iz pepela, pa bi tako mogao i Borac. Krupa je prva opcija, zato što bi nam trebala godina da se vratimo u Premijer ligu – zaključio je Ilić i dodao da u tom slučaju potražioci ne bi mogli da naplate novac, jer Borac nema imovine i ne može doći do prinudne naplate.

Lokomotiva želi Subića

Dok se uprava kluba bori da ekipi obezbijedi uslove za takmičenje, fudbaleri Borca trenutno se nalaze na drugoj fazi priprema u Sloveniji, gdje će u subotu odigrati prvi kontrolni meč sa slovenačkim trećeligaškom Zaricom. Tamo je sa ekipom i Aleksandar Subić, koji je interesantan za nekoliko klubova, a najviše je “zagrizla” Lokomotiva iz Zagreba, piše Glas Srpske.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender