28. 09. 2020.

Vrtić u Vrbanji početkom septembra

Vrtić će biti privatni u zakupljenom prostoru, a u Savjetu MZ kažu da potreba za obdaništem ima zbog velikog broja djece.

“Do rata je bio vrtić iza škole i planirano je otvaranje ponovo u posljednje dvije godine, ali za to nema novca. S druge strane, u Vrbanji ima dosta djece”, istakao je Bogdan Marjanović, predsjednik Savjeta ove MZ.

Vlasnici vrtića kažu da je u toku opremanje prostora, nakon čega slijedi dobijanje dozvole, te otvaranje koje planiraju početkom septembra.

“Imamo puno zainteresovanih roditelja. Zasad planiramo upisati dvije manje grupe, do 30 djece ukupno”, pojasnili su oni.

Mještani Vrbanje smatraju da je dobro što se otvara vrtić jer im je, kako kažu, nezgodno svakodnevno voziti djecu do grada.

“Lijep je to potez jer nema više punica i svekrva koje bi čuvale djecu. Ko ima auto može djecu da vozi u grad, ali biciklom ih ne mogu voziti”, kaže mještanin Sofilj Heldić.

S njim se slažu i drugi mještani koji ističu da će, iako ima ko da im čuva djecu, nekim roditeljima iz naselja otvaranje vrtića puno značiti, javljaju Nezavisne novine.

.
Foto: Ilustracija

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender