25. 10. 2020.
Evo kako da se kulturno riješite kolega koji svima idu na živce

Evo kako da se kulturno riješite kolega koji svima idu na živce

Evo kako da se kulturno riješite kolega koji svima idu na živce

Ovo je 5 tipova kolega koji svima idu na živce i savjeti kako da ih se riješite.

Ako nemate nevjerovatnu sreću ili ste pak ekstremno tolerantni, vrlo je vjerovatno da ste se na radnom mjestu susretali s kolegama koji vas jednostavno znaju ”pogoditi u živac”.

Neradnik

Znate već o kome govorimo. Stalno naglas uzdiše i žali se kako ima puno posla pa na taj način najčešće prikriva vlastiti nerad. Najpametnije je uzvratiti istom mjerom ili im predočiti konkretne rezultate.

Sveznalica

On ili ona imaju mišljenje ama baš o svemu i obožavaju da vam savjetuju kako da svoj posao obavljate još bolje. Da biste ih se riješili, najbolje je ignorisati i njih i njihove savjete.

Ljenština

Dok se vi ubijate od posla, on ili ona objavljuju fotografije na Fejsbuku ili planiraju vjenčanje i to svaki dan. Očigledno je kako posao izbjegavaju u širokom luku, no vaš šef kao da to ne primjećuje. Ako nerad vašeg kolege ne utiče direktno na vaš posao, ignorišite ga. Ako se pak vaše radne aktivnosti preklapaju, nemate drugog izbora nego da razgovarate s nadređenim.

Kontrol frik

Ovaj tip kolege naprosto mora da zna sve o svemu bilo da je riječ o nabavci toalet papira ili promjenama u vođstvu kompanije. Često pati od Napoleonovog kompleksa i glumi velikog šefa kako bi sakrio vlastitu nesigurnost i neznanje.

Mrgud

Vječito namrgođen, uvijek zrači negativnošću. Mrzi sve i svakog i potrudiće se da to svi saznaju. Ne zaboravite da je riječ o duboko nesrećnoj osobi i pokušajte cijelu situaciju da sagledate s dozom humora. (Večernji)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender