21. 09. 2020.
Jelena Tomašević: Žena je najljepša kad je voljena!

Jelena Tomašević: Žena je najljepša kad je voljena!

Jelena Tomašević: Žena je najljepša kad je voljena!

Pop pjevačica Jelena Tomašević objavila je dugo najavljivani studijski album “Ime moje” (“Siti rekords”).

Mada je diskografski prvenac radila sa Željkom Joksimovićem, na novom disku nema nijedne njegove kompozicije, već su autori Sergej Ćetković, Mari Mari, Emina Jahović, Aleksandra Milutinović, Darko Dimitrov i Rastko Aksentijević, sa kojim je Jelena svojevremeno radila na albumu grupe “Biber”. Tada je Joksimović, čuvši njeno maestralno izvođenje etno balade “Gde si bilo jare moje”, poželio da sarađuje sa ovom pjevačicom.

Supruga glumca Ivana Bosiljčića ističe da se na novom albumu nalaze singlovi snimljeni prethodnih godina, ali i pjesme koje publika nije čula.

Želela sam da sve numere koje sam dobila na poklon od kolega objavim kao album – kaže za “Novosti” Jelena Tomašević. – Ovaj disk zvuči drugačije od prethodnog koji mi je doneo veliku popularnost. Taj album koji je uradio Željko je izuzetno kvalitetan, za sva vremena. Dimitrov je Aksentijevićeve pesme aranžmanski uradio da zvuče kao elektro pop.

* Saradnju sa Joksimovićem nastavili ste na njegovom projektu “Balkan bazar” koji se uveliko koncertno promoviše?

– Izuzetno sam zadovoljna kako je to publika prihvatila i u narednom periodu očekuje nas još nastupa. Željko i ja ćemo nastaviti saradnju već na mom sledećem albumu. Krajem godine planiram da održim solistički koncert u Sava centru, a posle i turneju u Srbiji i regionu.

* Kakvo iskustvo je bilo žirirati u “Pinkovim zvezdicama”?

– U svakoj emisiji iznova bih se iznenadila koliko su deca talentovana, a mi smo bili tu da to prepoznamo i podržimo ih. Ipak, tek treba da napreduju i da se razvijaju mentalno i fizički.

* Kako mališanima ukazati koliko je važno da ostanu na zemlji i ne pomisle da su već zvijezde?

Stalno skrećem pažnju roditeljima da moraju da razgovaraju sa decom. Na njima je da odigraju glavnu ulogu i pripreme ih za ono što sledi posle “Pinkovih zvezdica”. Deca prvenstveno treba da odrastu i da se školuju, pa tek onda da urade nešto ozbiljno na polju muzike. Divno su se ponašali i razgovarali smo posle svake emisije. Skromni su i presrećni zbog svega što su doživeli i videli kroz učešće u “Zvezdicama”. Prosto nas okrepljuju svojim talentom.

* Mnoge “zvezdice”, ali i učesnici drugih takmičenja često pjevaju vaše pjesme?

– To je velika čast i najveći kompliment za pevača. Mnoga deca su ih otpevala na svoj način i dala im drugačiji pečat. Uspeli su čak i da me rasplaču. Takmičari treba da ekseprimentišu i pevaju ono što vole, bez obzira da li je to na vrhunskom nivou ili nije.


* Gdje ćete ovog ljeta na odmor, da li ćete spasavati grčku ili srpsku ekonomiju?

Imaću malo obaveza i gotovo celo leto provešćemo na moru i na planini. Idemo u Grčku, a zatim ćemo odmor nastaviti u Srbiji. Posetićemo Ivanove roditelje u Užicu, bićemo malo na Zlatiboru, a onda idemo na Zlatar, gde imamo kuću. Radujem se što ćemo Ivan, Nina i ja, biti konstantno zajedno. Nina je već velika, ima gotovo tri i po godine i sada je sve mnogo lakše.

* Da li Nina već pjevuši po kući?

– Izuzetno je talentovana za pevanje. Voli i da recituje i da, kako kaže, pravi predstave. Videćemo šta će je interesovati kad poraste. Ukoliko bude želela da se bavi muzikom, sigurno ću je podržati.

* Hoćete li joj uskoro podariti brata ili sestru?

– To su stvari koje ne mogu da se planiraju. I Ivan i ja želimo da imamo još jedno dete, pa kad nam Bog da!

* Ljepši ste i vitkiji nego ikad, u čemu je tajna?

– Idem na Akademiju zdravog života, gde sam pod nadzorom prof. dr Duška Ilića, podvrgnuta specifičnom i individualnom treningu i ishrani. Osećam se zdravije i poletnije, a rezultati su vidljivi. Ničega se nisam odrekla, jedem sve umereno. Smatram da je lepa žena ona koja je negovana i voljena!

jelena 2

SKLADAN BRAK

Na pitanje kako funkcioniše poznati bračni par van scene, Jelena odgovara:

– Uspevamo da uskladimo obaveze bez problema. Tu su i naši roditelji koji dolaze iz Užica i Kragujevca, kada je potrebno. Sve se postiže uz dobru organizaciju.

IZVORNE PJESME

Naša sagovornica uveliko priprema i album sa izvornim pjesmama:

– To mi je velika ljubav još iz detinjstva. Reč je o pesmama koje mnogo volim a pevala sam ih u KUD “Abrašević” iz Kragujevca i sa grupom “Smilje”. Mnoge od tih kompozicija nisu poznate, ali su prelepe i zaslužuju da se nađu na albumu. Tradicionalne pesme treba predstaviti mlađim generacijama na drugačiji način, kako bi upoznali i zavoleli naše kulturno nasleđe, rekla je Jelena za beogradske Novosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender