27. 09. 2020.
Banjalučki klinci odbranili titulu šampiona u vaterpolu

Banjalučki klinci odbranili titulu šampiona u vaterpolu

Banjalučki klinci odbranili titulu šampiona u vaterpolu

Vaterpolo pioniri iz Banjaluke su u odlučujem dvoboju deklasirali sarajevsku PV Akademiju sa 12:5, dok su kadeti iz grada na Vrbasu takođe bili dominantni protiv vršnjaka iz Sarajeva (10:4) i osvojili šampionski pehar.

Sarajlije su se u konkurenciji pionira morale zadovoljiti titulom vicešampiona dok je treće mjesto osvojio Jadran iz Neuma.

Međutim, kadeti iz Neuma su u ovom uzrastu uzeli drugu poziciju slavivši nad sarajevskom PV Akademijom u susretu za vicešampionski trofej.

U uzrastu mlađih kadeta, takođe su trijumfovali banjalučki vaterpolisti pobijedivši i Jadran Neum (20:4), kao i PV Akademiju B (18:6).

Podsjetimo, pioniri su 2002. godišta i mlađi, mlađi kadeti 2000. i mlađi, a kadeti su rođeni 1998.

Prvenstvo BiH za juniore biće održano u septembru, a Banjalučani su veliki favoriti i nadaju se odbrani titule i u ovoj konkurenciji.

Trener mladih banjalučkih vaterpolista Davor Josipović prezadovoljan je ostvarenim uspjesima, naglasivši u izjavi za MONDO da su njegovi klinci ostvarili zapažene rezultate i u Srbiji, koja je svjetska vaterpolo velesila.

“U pionirima i mlađim kadetima nije bila upitna odbrana trofeja, apsolutno smo dominirali i na kraju osvojili titulu. Mnogo interesantnije u rezultatskom smislu bile su utakmice Sarajlija i Jadrana jer su timovi podjednaki u zavisnosti od godišta”, rekao je Josipović za Mondo portal.

Prema njegovim riječima, dječaci iz Banjaluke su ostvarili i dosad neviđen uspjeh u Srbiji gdje su igrali zahvaljujući Sporazumu o paralelnim vezama između Republike Srpske i Srbije.

“Pioniri i kadeti našeg kluba su se plasirali u završnicu regionalnog prvenstva Srbije i osvojili četvrto odnosno treće mjesto. Tim trećim mjestom stekli smo pravo da u baražu igramo za plasman na ‘Fajnal siks’ prvenstva Srbije, ali obzirom da je to prvi put da neka ekipa izvan Srbije u bazenu izbori takav uspjeh, nije nam dozvoljeno da igramo jer takve mogućnosti nisu navedene u propozicijama takmičenja niti u Sporazumu o paralelnim vezama između RS i Srbije. Nadam se da ćemo u budućnosti i takve prepreke prevazići i da će samo sportski rezultat, a ne birokratija, biti relevantan”, dodao je trener banjalučkih dječaka.

Ove sezone, jedino su “podbacili” seniori VK Banjaluka, koji su poslije lošijeg izvođenja peteraca predali krunu vaterpolistima Jadrana 17:16 (12:12), javlja MONDO.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender