20. 09. 2020.
Gavranović: I ministri da sjednu sa građanima, jedna žena se žali da do jednog ne može doći

Gavranović: I ministri da sjednu sa građanima, jedna žena se žali da do jednog ne može doći

Gavranović: I ministri da sjednu sa građanima, jedna žena se žali da do jednog ne može doći

U izjavi novinarima, Gavranović je podsjetio da su prošle skoro tri godine od kada je zaživjela praksa susreta sa građanima. On je ocijenio da je vrijeme pokazalo da je ova odluka bila ispravna.

Nosioci javnih funkcija bi trebalo da se viđaju redovno sa građanima, odnosno kada god im to obaveze dozvole. Mislim da je ovo dobar vid komunikacije i da ga treba njegovati. Volio bih da vidim i ministre iz naše Vlade, da sjednu sa građanima i popričaju, jer se danas jedna žena požalila da jednostavno do ministara ne može doći – istakao je gradonačelnik.

On je dodao da na svaki sastanak dolazi određeni broj građana koji traže pomoć u rješavanju svojih životnih problema.

Nažalost, građani imaju velike probleme, a najteži su oni materijalne prirode. Takođe, mnogi još nisu prevazišli probleme koje su izazvale prošlogodišnje poplave. Većina ima problema sa klizištima, skoro ih je 90 u gradu, i za sanaciju svih klizišta Grad nema dovoljno novca – kazao je Gavranović.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je danas da najveći problem za Banjalučane i dalje predstavlja nedostatak radnih mjesta i loša materijalna situacija.

Gavranović je danas u parku “Petar Kočić” razgovarao sa građanima i naveo da su se njihova pitanja uglavnom odnosila na elementarne i egzistencijalne probleme, ali i na probleme iz oblasti komunalne sfere i infrastrukture.

On kaže da se i dalje osjećaju posljedice prošlogodišnjih poplava, pa građani traže dodatne informacije o stanju i mogućnostima rješavanja problema na terenu.

Gavranović: I ministri da sjednu sa građanima, jedna žena se žali da do jednog ne može doći

Gavranović je podsjetio da veliki problem predstavljaju i klizišta, s obzirom na to da je, zbog nedostatka novca, teško predvidjeti vrijeme kada će se pristupiti njihovom saniranju.

“Imamo oko 90 klizišta za čiju sanaciju nemamo dovoljno novca. Tražimo izvore iz kojih bismo mogli povući potrebna sredstva, zbog čega pregovoramo sa Vladom Srpske i Fondom solidarnosti, ali i UNDP-om, da bismo našli način da riješimo problem bar dijela klizišta u Banjaluci”, rekao je Gavranović novinarima.

Prema njegovim riječima, osim ovih problema, građani dolaze i da traže materijalnu pomoć jer zbog različitih okolnosti dođu u situaciju da ne mogu da vrate naslijeđene dugove.

Gavranović smatra da su građani u teškoj situaciji i da sa njima treba razgovarati i dati im priliku da iznesu svoje probleme.

Dana Mnjenjić iz Banjaluke, samohrana majka četvoro djece, rekla je da je došla da razgovara sa gradonačelnikom o mogućnosti zaposlenja, da bi mogla da školuje djecuprenose agencije.

“Gradonačelnik mi je ponudio posao u Fabrici obuće `Bema`, ali mislim da mi to neće biti od koristi jer sam tamo već radila za minimalnu platu, od koje ne bih mogla školovati četvoro djece”, rekla je Mnjenjićeva i navela da su joj sadašnja primanja ukupno 300 KM, i da sa njima jedva sastavlja kraj sa krajem.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender