21. 09. 2020.
Kako reći “volim te”?

Kako reći “volim te”?

Kako reći “volim te”?

Nalazite se već par mjeseci, a vi osjećate veliku zaljubljenost prema partneru. Ne znate kako je moguće uopšte podnijeti ovakvu navalu osjećaja, a da ih ne iskažete verbalno. Naravno, sve je ovo odlično ako vaš partner gaji iste osjećaje prema vama.

Sigurni ste da je ovo ljubav i imate veliku potrebu iskazati je svom partneru. Ali, koliko god mislili da možete to reći sada i odmah, kada počnete izgovarati na glas, zastanete i ne možete se odlučiti nikako to mu i reći.

Naravno da je to sve uobičajeno, jer niko ne iskazuje ljubav često i prema različitim osobama.

Najvažnije od svega je biti svjestan svojih osjećaja, ali i prave osobe pored sebe. Sve ostalo biće pitanje idealnog trenutka kada ćete to i izgovoriti. Osjetićete to u sebi i tu navalu osjećaja nećete više moći zadržati za sebe.

Ako i dalje niste sigurni možete li to reći i je li došao pravi trenutak u vezi kada bi to i trebali izgovoriti, pročitajte savjete kako ćete biti sto posto sigurni da ste vi i vaš partner spremni za izlive ljubavi.

1. Ako i dalje niste sigurni u to jeste li spremni na iskazivanje ljubavi te isto tako je li vaš partner spreman to čuti, dajte sebi vremena. Ne osjećate li se spremno, nemojte forsirati. Izgovorite li “volim te” prerano mogli biste čak i upropastiti cijeli odnos.

2. Pokušajte prije iskaza ljubavi razgovarati suptilno s partnerom o vašim osjećajima. Možete mu i indirektno nekom gestom ili radnjom dati do znanja da ga volite.

Pročitajte između redova i što on misli o vašoj vezi i vama. Pričekajte njegovu reakaciju pa ako je ona pozitivna vrlo je vjerovatno da će odgovoriti potvrdno i na vašu ljubav.

3. Nemojte se voditi mislima da bi muškarac morao biti taj koji će prvi izgovoriti “volim te”. Oni su često malo suzdržaniji što se tiče iskaza emocija, tako da možda on čeka i vaš prvi korak.

Sagledajte kako se ponaša prema vama, male sitnice koje će učiniti za vas znače puno i mogu vam jasno dati do znanja da vas voli iako to nije rekao. Dakle, ako osjetite da mu jednostavno morate reći da ga volite, učinite to. Sigurno vas unutrašnje osjećaje ne vara.

4. Muškarci ne vole kada su žene pomalo napadne i naporne što se tiče emocija i osjećaja. Nemojte ih zapitkivati vole li vas te što zapravo osjećaju prema vama, jer osim što ćete ubiti spontanost, sav taj ozbiljni razgovor će ih uplašiti jer će misliti da se mora dogoditi nešto posebno važno.

Ne možete nikoga prisiliti da vam iskaže ljubav pa ili pričekajte ili mu sami jednostavno recite.

Lijep znak pažnje, nježan dodir i zagrljaj ponekad znače i više od riječi. Nemojte se opterećivati kada i kako je najbolje reći partneru da ga volite. Kada osjetite da je pravi trenutak, riječi će same izaći iz vaših usta. A možda i on razmišlja o tome pa ćete uskoro samo potvrdno odgovoriti na njegove riječi “volim te”…. (Savjetnica)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender