21. 09. 2020.

Savjeti ljekari za zaštitu od ljetnih vrućina

S obzirom na veoma visoke temperature vazduha koje su prognozirane za naredne dane, prenosimo savjete ljekara iz JZU “Dom zdravlja” za zaštitu od ljetnih vrućina.

Kao zaštitu od ljetnih vrućina, ljekari savjetuju sljedeće: izbjegavanje boravka na suncu kada je sunčevo zračenje najjače, nošenje odgovarajuće odjeće svijetlijih boja, kao i kapa, šešira i sunčanih naočala, prilagođavanje fizičke aktivnosti vremenskim prilikama, izbjegavanje obilnih i masnih obroka, a uzimanje što više voća, povrća i dovoljne količine tečnosti-vode i prirodnih voćnih sokova.
Starijim osobama i hroničnim bolesnicima savjetuje se obavezno uzimanje propisane terapije.
Pri pojavi uporne glavobolje, vrtoglavice ili povraćanja, potrebno je javiti se svom porodičnom ljekaru.

Prognoza vremena: U Banjoj Luci će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme. Vjetar slab, sjeverni. Jutarnja temperatura vazduha oko 17, a maksimalna dnevna oko 35 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Od danas do srijede, u Republici Srpskoj očekuje se visoka dnevna temperatura vazduha, od 33 do 38 stepeni (utorak), a u srijedu, koja će biti najtopliji dan u ovom toplotnom talasu – najviša dnevna temperatura iznosiće od 35 do 40 stepeni Celzijusovih.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender