25. 10. 2020.

Da li će danas nestati Fudbalski klub Borac?

Danas je najvažniji dan u istoriji Fudbalskog kluba Borac. Nakon 89 godina postojanja, bezbrojnih uspjeha, generacija i generacija mladih stasalih na Gradskom stadionu, Borac danas nestaje.

Utorak, 7. juli je rok do kada klub iz Platonove mora pronaći 320.000 KM kako bi izmirio povjerioce i tako obezbijedio licencu za takmičenje u Premijer ligi naredne sezone.

Predsjednik Borca u ostavci Draško Ilić prošle sedmice je održao sastanke sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem, predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrima u Vladi Srpske kako bi zajednički pronašli rješenje za situaciju u klubu sa Vrbasa, a nade da će se ipak doći do sredstava neophodnih za dobijane licence su sve manje.

“Nije bilo kontakata bez obzira na naše apele na sve strane. To sada znači da su svi digli ruke od Borca i neće nam preostati ništa drugo nego da proglasimo stečaj. Upozoravali smo na ovo i pokušali smo da probudimo javnost, ali izgleda da nismo uspjeli”, kazao je Ilić koji je istakao da je pričao sa čelnim ljudima grada Banjaluka, predstavnicima vlasti, privrednicima, bankarima, ali pomoć zasad nije stigla”, rekao je Ilić.

“Ukoliko do 7. jula ne obezbijedimo sredstva, izlaza neće biti. Ukoliko novac legne u srijedu, biće kasno jer moramo da dostavimo u Savez dokaze o uplati kao i potpise potražilaca da su primili novac. Uradili smo sve što smo mogli i što je u našoj moći”, izjavio je Ilić.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender