18. 09. 2020.

Sindikat apeluje: Sklonite radnike sa vrućine

Savez sindikata Republike Srpske uputio je danas apel ministru rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenku Savanoviću i predsjedniku Unije udruženja poslodavaca Srpske Dragutinu Škrebiću da učine sve što je u njihovoj nadležnosti i pozovu poslodavce da u najtoplijem dijelu dana obustave rad na otvorenom.

Iz Sindikata apeluju da se radnicima koji rade u zatvorenom prostoru omogući rad u rashlađenim prostorijama, odnosno obezbijede podnošljiviji uslovi za rad.

“Svaki izgubljeni sat radnici Republike Srpske će nadoknaditi, ali izgubljeno zdravlje, a da ne govorimo o životima radnika, niko ne može vratiti”, ističu iz Savez sindikata i dodaju da je zaštita na radu obaveza poslodavaca koja se u potpunosti mora ispoštovati.

Temperatura vazduha danas u 8.00 časova: Istočni Drvar 14, Bjelašnica 15, Čemerno, Rudo i Gacko 16, Sokolac 17, Kalinovik 18, Srebrenica i Kneževo 18, Sarajevo, Nevesinje, Šipovo i Drinić 19, Višegrad, Ribnik, Mrkonjić Grad, Novi Grad i Han Pijesak 20, Bileća, Tuzla i Zvornik 21, Zenica 22, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Gradiška i Mrakovica 23, Prijedor, Srbac i Trebinje 24, Gradačac, Neum, Čapljina 25, a Mostar 27 stepeni Celzijusovih.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender