25. 09. 2020.
M:tel neće u zgradu ”Grand trejda”?

M:tel neće u zgradu ”Grand trejda”?

M:tel neće u zgradu ”Grand trejda”?

Upravni odbor ”M:tela” danas je na sjednici u Beogradu donio konačnu odluku da se neće useliti u poslovnu zgradu koju je u Banjaluci napravila firma „Grand trade“ Mile Radišića.

UO je konstatovao da nisu ispunjene odredbe Ugovora o zakupu poslovnog prostora između kompanije m:tel i firme „Grand trade“, te donio odluku po kojoj je ovaj ugovor sa 30.06.2015. godine prestao da važi, objavio je ”Capital”.

UO ”M:tela” je, na osnovu izvještaja nezavisnog stručnog konsultanta, ocijenio da je utvrđeno niz propusta u izgradnji i dobijanju potrebne dokumentacije za poslovnu zgradu u koju je ”M:tel” trebao da uzme pod višegodišnji zakup, vrijednosti desetine miliona maraka.

Prisutni članovi UO su, kako saznaje Capital, ovu odluku donijeli jednoglasno.

Vlasnik „Grand trade“ Mile Radišić pobjegao je iz BiH nakon što je zbog malverzacija sa akcijama Medicinske elektronike pravosnažno osuđen na tri godine zatvora.

Izgradnja kontroverzne zgrade za potrebe kompanije ”M:tel” imala je jak otpor u domaćoj javnost zbog upitnog načina dobijanja gradskog zemljišta i dozvola, ali i zbog njegovog dovođenja u blisku vezu sa političarima na vlasti u RS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender