25. 09. 2020.
Prognoza vremena: I sutra vruće, u srijedu do 40°C, u četvrtak kiša

Prognoza vremena: I sutra vruće, u srijedu do 40°C, u četvrtak kiša

Svi vjerujemo meteorolozima: Večeras stiže zahlađenje

U Republici Srpskoj temperatura će sutra biti niža za oko 10 stepeni, biće prijatnije i promjenljivo oblačno vrijeme, rečeno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Dežurni sinoptičar Igor Kovačić kaže da se noćas očekuje osvježenje sa kišom i pljuskovima.

On je naveo da će sutra ujutro ponegdje biti slabe kiše, a popodne su mogući pljuskovi na planinama i na istoku Srpske, dok će na jugu biti vedro.

“Tokom prijepodneva biće promjenjivo sa sunčanim intervalima i suvo, ugodnije, ali i dalje veoma toplo. Poslijepodne na planinama i na istoku postojaće uslovi za lokalnu grmljavinu i pokoji pljusak”, kaže Kovačić.

Najviša dnevna temperatura iznosiće od 25 do 30, a na jugu i jugoistoku i do 35 stepeni Celzijusovih.

Kovačić je rekao da će u petak, 10. jula, jutro biti oblačnije, na jugu ponegdje sa pljuskom, a u ostalim krajevima suvo, uz umjerenu oblačnost.

Prema njegovim riječima, tokom i do kraja dana biće manje oblaka i preovladavaće sunčano vrijeme sa najvišom temperaturom od 22 do 27, a na jugu do 32 stepena Celzijusova.

“U subotu, 11. jula, jutro će biti malo svježije i vedro, a tokom dana sunčano i ponovo toplije. Najviša dnevna temperatura iznosiće od 24 do 32, na jugu do 34 stepena Celzijusova”, rekao je Kovačić.

On je naveo da će u nedjelju, 12. jula, jutro i dalje biti svježije, ali ugodno i vedro, dok će tokom dana biti sunčano i još toplije.

Najviša dnevna temperatura u nedjelju iznosiće od 28 do 33 stepena, na jugu i ponegdje na sjeveru Srpske i do 34 stepena Celzijusova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender