21. 09. 2020.
Građani najviše prijavljivali remećenje kućnog reda u stambenim zgradama

Građani najviše prijavljivali remećenje kućnog reda u stambenim zgradama

Građani najviše prijavljivali remećenje kućnog reda u stambenim zgradama

Veliki broj prijava dežurnoj službi odnosio se na remećenje kućnog reda u stambenim zgradama na način da vlasnici ili korisnici stambenih jedinica poslije 22 časa proizvode buku ili obavljaju sanacije ili druge radove u stanu za vrijeme dnevnog odmora – kazao je načelnik Odjeljenja komunalne policije, Milenko Letić.

Prema njegovim riječima, komunalni policajci u obavljanju nadzora provjeravaju navedene činjenice, te ukoliko utvrde da se remeti kućni red izdaju prekršajne naloge. Građani su se Odjeljenju komunalne policije žalili i na nepropisno parkiranje putničkih motornih vozila na trotoarima, pješačkim i zelenim površinama, za šta se nakon izvršenog nadzora izdaje prekršajni nalog u visini od 40 KM.

Prijave u prvih šest mjeseci ove godine odnosile su i na nepoštovanje Odluke o držanju i zaštiti domaćih životinja, Odluke o načinu i uslovima za prekopavanje javnih površina i Odluke o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima.

Govoreći o svakodnevnim aktivnostima Odjeljenja komunalne policije – Letić je naveo kontrolu rada ugostiteljskih i trgovinskih objekata, sa posebnim osvrtom na izvođenje muzike „uživo“, za koju je potrebno pribaviti odobrenje nadležnog organa Gradske uprave i emitovanje muzike iz ugostiteljskih objekata, čija čujnost nije dozvoljena izvan zatvorenog dijela objekta poslije 22 časa.

Naglasio je da su pojačane i kontrole nad plaćanjem naknada za parkiranje na javnim parkinzima kojima upravlja Grad, na način da se sva vozila za koja nije uplaćena naknada „blokiraju“, za šta nalog daje komunalni policajac.

Zapisnike o uništavanju i nedostacima komunalne opreme, oštećenjima saobraćajnih, pješačkih i javnih zelenih površina i drvoreda Odjeljenje prosljeđuje nadležnim službama.

Prilikom vršenja redovnih i komunalno-policijskih kontrola po prijavama – za prvih šest mjeseci ove godine doneseno je 270 rješenja kojima su subjektima nadzora naložene određene mjere i radnje, te izdato 1.796 prekršajnih naloga i 1.987 naloga za blokiranje nepropisno parkiranih vozila.

Nadzorom nad privremenim zauzimanjem javnih površina – vlasnici 70 ugostiteljskih objekata upućeni su na pribavljanje odobrenja za privremeno korištenje javnih površina u svrhu postavljanja sadržaja ljetne bašte, što je i učinjeno u zadatom roku.

Radno vrijeme dežurne službe

Dežurna služba Odjeljenja komunalne policije prima prijave 24 časa dnevno, po čemu je jedinstvena na prostoru Republike Srpske. Po zaprimljenoj prijavi, intervenišu u zavisnosti od stepena hitnosti.
Broj telefona dežurne službe je 051/306-464.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender