19. 09. 2020.
Počeo “Egzit” (UŽIVO)

Počeo “Egzit” (UŽIVO)

Počeo “Egzit” (UŽIVO)

Proslava 15. rođendana “Egzita” na Petrovaradinskoj tvrđavi počela je u 19 časova, kada su širom otvorene kapije “Gibraltara na Dunavu”.

Rijeke ljubitelja svih vrsta muzike slivale su se ka epicentru, popularnoj Đavi, a posjetioce je poslužilo lijepo vrijeme, pošto je današnji dan protekao pod oblacima, ali bez kiše, što je pogodovalo posjetiocima.

Interesovanje je, vidite, ogromno – potvrđuje Sagor Mešković iz “Egzit tima”. – Kapacitet festivala smo proširili za dodatnih 5.000 ulaznica, za svaku od četiri festivalske večeri. Reč je o istorijskom kapacitetu “Egzita” koji će, kako i očekujemo, za pojedine dane, zapravo noći, premašiti i rekordnih 50.000 posetilaca po večeri. Posebno je proširen kapacitet svetski čuvene “dens arene” na kojoj će naredne četiri noći nastupati zvezde elektronske scene.

e2
Na kapijama Petrovaradinske tvrđave, posjetioce je dočekalo obezbjeđenje i uobičajena kontrola ulaznica uz pregled sadržaja koji, pogotovo mladi, nose u svojim rančevima.

Ma, ne čeka se dugo. Pet do 10 minuta. Ide lagano, ali fino. Namerno smo poranili da izbjegnemo velike gužve. Iskustvo nas je tome naučilo, jer ovo nam je šesti put da dolazimo u Novi Sad. Nemamo posebnog favorita, dolazimo zbog sjajne atmosfere i druženja uz đuskanje – kaže nam Petar iz Ljubljane koji je sa devojkom i društvom došao na provod.

e1

“Egzitov” kamp na Štrandu gotovo da je popunio svoje kapacitete, a u Novi Sad su danas, kako organizatori potvrđuju, pristigle hiljade posjetilaca iz cijelog svijeta koji su oduševljeni čuvenom pješčanom plažom i tradicionalnim gostoprimstvom Novosađana.

e3

Atmosfera u gradu festivalska, slavljenička. Na svakom koraku čuju se strani jezici među kojima dominira engleski. Većina gostiju kupuje po samoposlugama, uglavnom osvježavajuće sokove, ali i neizbježne konzerve piva i popularne “krmače” sa napitkom od hmelja. Većina mladih nosi sendviče u rukama, jedu usput, razgledaju grad i doprinose šarenoj atmosferi, pišu Novosti.

Festival su otvorili Goblini u 20 časova.

Slijedi…

MAIN STAGE:
22.45 – Clean Bandit
00.00 – Emeli Sandé
01.45 – Roni Size Reprazent
03.00 – Icicle Entropy Live
04.00 – Kove
05.00 – Breakage ft. LX One

DANCE ARENA
00.00 – Octave One Live
01.30 – Adam Beyer B2B Joseph Capriati
03.30 – Chris Liebing
05.00 – Nicole Moudaber

Kompletnu satnicu pogledajte OVDJE

https://www.youtube.com/watch?v=FGgxlmvXsEQ#t=1029

https://www.youtube.com/watch?v=vts7A1kgPXU

https://www.youtube.com/watch?v=t9-QhS0ylI8

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender