24. 09. 2020.
Zapuštena dvorišta legla zmija

Zapuštena dvorišta legla zmija

Zapuštena dvorišta legla zmija

On dodaje da je u tom dvorištu trava do pojasa, te da ima smeća, a ograda oko te kućice je oštećena, pa se uvlače i psi lutalice.

“Kada se moje djete igra u našem dvorištu, motrim na njega da ne bi otrčalo u to zapušteno dvorište ako mu odleti lopta”, rekao je Nebojša za Nezavisne.

Iz preduzeća “Eko-bel” rekli su da su imali više intervencija u napuštenim dvorištima, gdje su komšije uočile zmije.

Iz Gradske uprave su kazali da je tokom protekla dva mjeseca izvršen nadzor nad 40 dvorišta koja nisu iskošena u urbanom dijelu grada, prilikom čega je naloženo da budu pokošena u slučajevima gdje je utvrđen vlasnik parcele.

“U 30 slučajeva vlasnici su postupili po nalogu Komunalne policije u smislu košenja parcela”, rekli su iz Gradske uprave.

Kažu da postoje neuređena dvorišta gdje vlasnici nisu dostupni za vođenje postupka.

“Prema važećim propisima Komunalna policija nije ovlaštena da interveniše u takvim slučajevima preko trećih lica”, ističu iz Gradske uprave.

Prema odluci o komunalnom redu, oni koji ne obavljaju svoju dužnost biće kažnjeni.

Predviđene kazne iznose od 500 do 7.000 KM za pravno lice, 200 do 1.800 KM za odgovorno lice u pravnom licu i 100 – 1.000KM za fizičko lice.

Iz apoteke “Prvi maj” kažu da nemaju serume protiv ugriza zmija, odnosno da ih oni ne nabavljaju, te da su za to zadužene ambulante, iz kojih su nam potvrdili da seruma imaju.

Nagrade za lijepe kutke

Kako bi motivisali sugrađane da dvorišta budu što ljepša, grad već 13 godinu zaredom uspješno sprovodi akciju “Biramo najuređenije”, u kojoj građani i škole predstavljaju uređena dvorišta, a najljepša dobijaju nagrade.

“Akcijom ukazujemo na značaj zdrave i čiste životne sredine i predstavljamo sve te lijepe kutke u našem gradu”, kažu iz Gradske uprave.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender