20. 09. 2020.
U subotu se otvara konkurs za Demofest

U subotu se otvara konkurs za Demofest

Eagles of Death Metal ne dolaze na Jelen Demofest

Američki rok sastav Eagles of Death Metal primoran je da otkaže nastup 18. jula na finalnoj večeri osmog banjalučkog Jelen Demofesta.

Ovo je direktna posljedica nešto ranije otkazanih nastupa benda u Mađarskoj i Grčkoj, te se sastav našao u poteškoćama kada je u pitanju zatvaranje finansijske konstrukcije, bez obzira na to što su organizatori Jelen Demofesta ispoštovali sve ugovorom predviđene obaveze.

“Zbog nepredviđenih finansijskih okolnosti koje su izvan naše kontrole, a proistekle su najviše zbog trenutne ekonomske situacije u Grčkoj, žao nam je što moramo da objavimo da nećemo biti u mogućnosti da održimo posljednja tri nastupa naše aktuelne turneje u Grčkoj, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini. U svakom slučaju, radujemo se brzom povratku u ove tri zemlje”, saopštili su iz benda Eagles of Death Metal.

Organizatori Jelen Demofesta su pokušali da na sve načine ponađu neko rješenje za ovaj problem, kako publika ne bi ostala uskraćena za dugo iščekivan nastup benda Eagles of Death Metal.

“Kako su otkazani nastupi u Grčkoj i Mađarskoj napravili veliku pauzu do koncerta u Banjaluci, mi smo im ponudili smještaj tokom tih šest dana o našem trošku. Međutim, menadžement benda je procijenio da im to ne ide na ruku, tako da naši napori, ipak, nisu urodili plodom”, kazala je Brankica Janković, direktor Jelen Demofesta.

Direkcija Jelen Demofesta će ubrzo izaći sa informacijama kako će izgledati programski sadržaj finalne večeri festivala.

Program prve dvije večeri festivala Jelen Demofesta odvijaće se bez promjena, pa će tako 16. jula na tvrđavi Kastel nastupiti 14 demo bendova, te reggae zvijezda Gentleman uz podršku regionalnih sastava Who See i M.O.R.T. Drugo festivalsko veče namijenjeno je za preostalih 17 demo grupa, a u revijalnom programu će svirati Triggerfinger iz Belgije, te beogradski Irie FM, kao i osvajači drugog, odnosno, trećeg mjesta, bednovi  Punkart i Low Peak Charlie.

Generalni sponzor Jelen Demofest je Jelen pivo, a najveći prijatelj festivala već osmu godinu zaredom je kompanija m:tel. Oficijelni telefon festivala je Huwaei P8, dok je Radio-televizija Republike Srpske generalni medijski pokrovitelj osmog Jelen Demofesta.

Više informacija o Jelen Demofestu možete naći na jelendemofest.org.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender