20. 09. 2020.
Kradu poklopce šahtova, rupe začepljene svim i svačim

Kradu poklopce šahtova, rupe začepljene svim i svačim

Kradu poklopce šahtova, rupe začepljene svim i svačim

Grana drveta ili neki drugi predmeti koji vire iz šahta jedina su upozorenja pješacima i vozačima vozila.

Mještanka naselja Sime Matavulja Dara Maksimović smatra da ne razumije one koji kradu ili oštećuju poklopce šahtova.

U našem naselju danima stoji šaht u kojem su neki čudni predmeti kao znak upozorenja da nema poklopca. A ljudima se svašta može desiti ako upadnu u tu rupetinu. Često pretrčavaju ulicu, koncentrišu se na saobraćaj i u žurbi ne obraćaju pažnju na otvoren šaht. Zato dolazi do lomova nogu, ruku, kukova… Znam za nekoliko slučajeva teških povreda ljudi koji su nastradali na slivnicima i šahtovima – rekla je Maksimovićeva.

Predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja RS Milenko Jaćimović je istakao da otvoreni šahtovi ili slivnici predstavljaju veliki problem za sve.

Žalili su nam se biciklisti, ali i vozači skutera da je dolazilo do padova, jer nisu mogli na vrijeme primijetiti da su šahtovi otvoreni. Isto tako, vozači tvrde su uništili upravljačke dijelove automobila ili iskrivili felge. O opasnostima za pješake ne treba da trošimo riječi – kazao je Jaćimović.

U Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja su naveli da je za zamjenu oštećenih ili ukradenih poklopaca šahtova ili slivnih rešetaka iz budžeta u 2014. izdvojeno 79.356, a od početka ove godine 27.116 KM.

Tokom 2015. zamijenjeno je šest teških, 11 lakih poklopaca te po jedan laki i teški poklopac sa ramom. Isto tako, zamijenjene su 22 gusane rešetke sa ramom i 41 bez rama na uličnim slivnicima – rekli su u ovom odjeljenju.

Kada je u pitanju prošla godina, dodali su da je zamijenjeno 78 teških i 19 lakih poklopaca, tri teška poklopca sa ramom te 57 gusanih rešetaka sa ramom i 71 bez rama na uličnim slivnicima.
Izvještaji

Prema izvještajima Odjeljenja komunalne policije i saobraćajne inspekcije, koji se svakodnevno objavljuju na internet stranici grada, šahtovi bez poklopaca, između ostalog, registrovani su u ulicama: Sime Pandurevića, Vojislava Kecmanovića, Franca Šuberta, Grčkoj, Koste Jarića, Bulevaru vojvode Živojina Mišića, Bulevaru Srpske vojske, Aleje Svetog Save, Kozarskoj, Branka Popovića, Starine Novaka, Sanskoj i Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića, piše Glas Srpske.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender