01. 10. 2020.
Pomozimo Milici da pobijedi leukemiju

Pomozimo Milici da pobijedi leukemiju

Pomozimo Milici da pobijedi leukemiju

Prije nešto više od pola godine, desetogodišnja Milica Jaćimović iz Slatine živjela je kao sva djeca. Išla u školu, igrala se sa drugarima. Sredinom januara otkrivena joj je leukemija. Iz vedra neba, priča majka Nada, potpuno zdrava djevojčica postala je vezana za bolnički krevet. Već skoro tri mjeseca, Nada sa ćerkicom živi u Kliničkom centru u Banjaluci.

Utvrđeno je da je to visoki rizik, i da je jedna od varijanti liječenja transplantacija matičnih ćelija. Za sada se mi nalazimo na dječijoj hematoonkologiji, prima hemo-terapije, i za sad liječenje ide dosta dobro, kaže Nada Jaćimović.

Kako Milica ima težak oblik limfoblastne leukemije, hemoterapije ne daju dovoljno dobre rezultate. Najvjerovatnije će joj biti potrebno liječenje matičnim ćelijama. Do sada je troškove snosio Fond zdravstvenog osiguranja, ali ako Milici ne bude uskoro bolje, moraće na transplantaciju. I to u Beograd, ili u inostranstvo. Za to porodica Jaćimović nema dovoljno novca.

Mi pozivamo ljude dobre volje koji su u mogućnosti da nam pomognu da naša Mica ozdravi, da, kao humanitarna pomoć. Ko je u mogućnosti da nam pomogne, priča Miličina majka.

Ne zna se tačno koliko će novca biti potrebno za liječenje. Ako jedna od Miličinih sestara bude odgovarajući donor matičnih ćelija, ići će u Beograd. Tada će troškove snositi Fond zdravstvenog osiguranja. Ali, ako bude morao da se traži drugi donor, Milica će u Italiju ili Njemačku, za šta treba mnogo više novca, jer Fond pokriva samo oko 30% troškova liječenja. Porodica je za Milicu otvorila dva žiro-računa, na koje se mogu uplaćivati prilozi. Nadaju se da će terapija biti uspješna, i da će uz pomoć dobrih ljudi, Milica opet živjeti normalno.

Žiro-račun: 562-099-80940500-64
NLB Razvojna banka A.D. Banja Luka
Na ime: Nada (Milutin) Jaćimović

Za uplate IZ INOSTRANSTVA – devizni račun:
IBAN: BA395620998126940436
Nada (Milutin) Jaćimović
SWIFT BIC: RAZBBA22
NLB Razvojna banka A.D. Banja Luka

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender