23. 09. 2020.
Cvijanovićeva zadovoljna posjetom Vašingtonu

Cvijanovićeva zadovoljna posjetom Vašingtonu

Cvijanović: Napad na Srbiju i njenu ispruženu ruku

„Najoštrije osuđujem napad na premijera Vučića koji je došao u dobroj namjeri da se pokloni srebreničkim žrtvama i iskaže poštovanje prema njihovim porodicama. To je bio hrabar čin, i nastojanje da se u atmosferi opšteg nerazumijevanja u BiH doprinese izgradnji povjerenja i međusobne tolerancije koja je potrebna svima, a na čemu premijer Vučić predano radi, sa mnogo više posvećenosti, nego oni koji pozivaju na mir i toleranciju ali ništa ne čine da se to i desi.

Napad na premijera Vučića je napad na Srbiju i njenu ispruženu ruku, napad na šansu da izgrađujemo povjerenje, ali i napad na državnika, i na ljudski život koji, jednostavno, nije smio da se desi. To je napad i na srpski narod, kao i loša poruka Republici Srpskoj.

Izražavam zahvalnost i pohvalu pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS na brzoj reakciji i profesionalnom ponašanju.

Vlada Republike Srpske zahtijeva od svih nadležnih organa na svim nivoima vlasti u BiH da što prije utvrde i sankcionišu počinioce ovog krivičnog djela. Takođe zahtijevamo i od institucija BiH da najhitnije preduzmu sve radnje na utvrđivanju bezbjednosnih propusta, te hitne akcije na otklanjanju političke štete koja je ovim suludim djelom učinjena.“

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender