18. 09. 2020.

Bosić: Patriotizam je otvaranje novih radnih mjesta

“Svi oni koji u posljednje vrijeme dodaju ulje na vatru u odnosima u BiH imaju svoju politiku konflikta. Mi nismo za politiku konflikta. Nažalost, postoje snage i u Republici Srpskoj, a svakako i u Federaciju, koje čitavu politiku baziraju na sukobu”, rekao je Bosić u Prijedoru, gdje je danas SDS obilježio krsnu slavu Petrovdan.

On je poručio da SDS vodi politiku koja ni na kakav način neće ugroziti budućnost i opstanak Republike Srpske i da niko nema pravo na avanturističku politiku koja bi ugrozila interese srpskog naroda.

“Pokušavamo da ne zatežemo odnose nego da nađemo zajednički ineteres, a dovoljno je prostora za to. Republika Srpska mora postati pravna država i obračunati se sa kriminalom i korupcijom da bi imala budućnost, a ne da joj ljudi odlaze”, naveo je Bosić.

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić rekao je da je SDS velika politička stranka koja ima istorijsku ulogu u Republici Srpskoj od nastanka do danas.

“Nažalost, razvoj događaj u Republici Srpskoj u više od dvije decenije je takav da ta uloga istrijska uloga SDS-a ostaje stalno aktuelna i stalno su na dnevnom redu vrlo teška pitanja u kojima je nemoguće zaobići SDS i partnerske stranke”, naveo je Čavić.

Prije slavskog obreda, delegacija stranke položila je cvijeće na centralni spomenik srpskim borcima stradalim u otadžbinsko-odbrambenom ratu i spomen-obilježe Јovana Raškovića, prenijele su agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender