23. 09. 2020.
Dodik: BiH samo virtuelno postoji

Dodik: BiH samo virtuelno postoji

Dodik: Bosić više ugrožava RS nego stranci

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska politikom predsjednika SDS-a Mladena Bosića i grupe oko njega na nivou BiH znatno ugroženija nego što je bila pod pritiskom bilo kojih stranaca.

“Način na koji oni to rade vodi ka jednom kontinuitetu izdaje, sa kojeg su krenuli još iz predizbornog vremena kada su koncipirali i organizovali se da uđu u vlast”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, gdje prisustvuje obilježavanju Petrovdana – krsne slave Izvornog SDS-a.

On je naglasio da ovoj manifestaciji ne prisustvuje zbog SDS-a, već zbog Republike Srpske i ljudi sa kojima je nekada bio zajedno u Narodnoj skupštini Srpske tokom stvaranja Republike Srpske.

“To je moj odnos prema tom vremenu, prema Srpskoj i ljudima koji su dali nesumnjiv doprinos da se Republika Srpska konstituiše i postane faktor, a kasnije i faktor međunarodnog prava i da sve ovo vrijeme pokaže svoju sposobnost da može funkcionisati i preživjeti razne izazove, kontinuirane pritiske koje dolaze od međunarodne zajednice i koji nikada nisu prestali”, istakao je Dodik.

On je rekao da je to i način da se narodu pošalje poruka da se mora ostati na osnovnim principima, a to su Republika Srpska, njen status, trajanje i jačanje.

Dodik je naveo da su članovi Izvornog SDS-a osjetili da su politikom Bosića i grupe oko njega urušeni principi onoga za šta su se oni borili, a to je Republika Srpska.

On je dodao da je Izvorni SDS formiran ranije da bi egzistirao izvan SDS-a sve dok politika te stranke ne bude ponovo integrisana i približena izvornim ciljevima SDS-a.

Dodik je ocijenio da će u slučaju vraćanja Republike Srpske među izvorne ciljeve SDS-a, bilo da to uradi Bosić ili neko drugi, u narednom periodu Izvorni SDS i SDS djelovati kao jedna organizacija.

U Banjaluci je danas održana obnoviteljska skupština Izvornog SDS-a, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender