21. 09. 2020.
Auto-moto savez savjetuje: Izbjegavajte vrućinu, ne putujte po danu

Auto-moto savez savjetuje: Izbjegavajte vrućinu, ne putujte po danu

Auto-moto savez savjetuje: Izbjegavajte vrućinu, ne putujte po danu

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija bez posebnih ograničenja, a vozačima koji planiraju da putuju savjetuje se da zbog vrućine to čine u jutarnjim ili večernjim satima, navode je iz Auto-moto saveza Srpske.
Na dionicama na kojima se izvode radovi saobraćaj regulište privremena signalizacija čije je poštovanje obavezno.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže na dionici magistralnog puta Otoka /granica Srpske i FBiH/ – Novi Grad jedan saobraćaj se na mjestima gdje se izvode radovi odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom u periodu od 7.00 do 18.00 časova. Predviđeno je da radovi traju do oktobra.

Otežano se saobraća i na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš na kojoj je u toku rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže na području opštine Kotor Varoš. Na mjestu izvođenja radova vozila se od 7.00 do 18.00 časova propuštaju naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Zbog rekonstrukcije savskog nasipa na lokalitetu Rača vozila na ovom dijelu magistralnog puta od 7.00 do 18.00 časova saobraćaju jednom trakom.

U toku je sanacija dionice magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom zbog čega će više puta u toku dana dolaziti do obustave saobraćaja koje neće trajati duže od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izgradnje autoputeva Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, te dionicama magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Zbog klizišta saobraćaj se na dionicama regionalnog puta Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrovići odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na lokalitetu “Klakar Donji dva” zbog deminiranja terena na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova na magistralnom putu Brodsko Polje – Brusnica /granica Republike Srpske – FBiH/.

Povremena obustava saobraćaja pola sata a vozila se propuštaju 10 minuta.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona.

To je uslijedilo jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Preko mosta u mjestu Dragalovci na dionici regionalnog puta Prnjavor – Stanari zabranjen je saobraćaj svim vozilima čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

U Federaciji BiH radovi se izvode putnim pravcima Doboj – Gračanica, Tuzla – Bijeljina, Jajce – Banjaluka, Sarajevo – Kiseljak, Brod – Odžak i Čapljina – Stolac.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Iz AMS podsjećaju da je zbog radova u Hrvatskoj zabranjen saobraćaj teretnim vozilima preko graničnog prelaza Brčko – Gunja.

U Republici Srpskoj u toku je akcija “Da li vozite tehnički ispravno vozilo 2015” koja će trajati do 17. jula.

Besplatna kontrola vozila vrši se na pokretnom tehničkom pregledu, pa iz AMS pozivaju što veći broj vozača da prekontrolišu ispravnost vozila.

Pokretni tehnički pregled danas će biti na Palama od 9.00 do 13.00 časova. Za sutra je planirano da bude u Višegradu, u srijedu, 15. jula, biće u Foča, 16. jula u Istočnom Sarajevu, a 17. jula u Tesliću.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender