20. 09. 2020.
Danas pljuskovi sa grmljavinom

Danas pljuskovi sa grmljavinom

Danas pljuskovi sa grmljavinom

Porognoza vremena za ponedjeljak 13. jul (Republika Srpska):

Ujutro promjenjljivo oblačno na sjeveru i dijelom u Krajini, a u ostalim predjelima vedro ili uz malu oblačnost.

Prijepodne, oko podneva i u rano popodne moguća kratkotrajna slaba kiša u sjevernom pojasu. Popodne u planinama centralnog pojasa očekuje se jači razvoj oblaka nestabilnosti koji će usloviti lokalne popodnevne pljuskove s grmljavinom prvo na jugozapadu a kasnije popodne i uveče na istoku.

Na jugu ostaje pretežno sunčano i vruće, dok će u ostalim predjelima biti s ugodnijom ali i dalje ljetnjom temperaturom.

Uveče i u noći smanjenje oblačnosti od jugozapada, zapada i sjeverozapada.Vjetar slab i promjenjljiv u sjevernoj polovini zemlje prolazno pojačan sjeverozapadni. Jutarnja temperatura vazduha od 16°C do 21°C, na jugu do 23°C, u višim predjelima od 11°C. Najviša dnevna od 25°C do 30°C, na jugu do 35°C, u višim predjelima od 22°C.

U Banjaluci u ponedjeljak jutro ugodno toplo s promjenjljivom oblačnošću. Tokom prijepodneva, podneva i poslepodneva s pretežnom a zatim i potpunom oblačnošću kada će postojati uslovi za prolaznu slabu kišu. U široj regiji biće lokalnih grmljavina i pljuskova. Smanjenje oblačnosti očekujemo u kasnim večernjim i noćnim časovima. Vjetar slab sjeverozapadni, prolazno oko podnevnih časova umjerene jačine. Jutarnja temperatura oko 18°C, a maksimalna dnevna oko 26°C.

U utorak (14.jul): Pretežno sunčano i ponovo toplije, a jedino će jutro biti svježije, te na istoku oblačnije. Jutarnja temperatura vazduha od 12°C do 17°C, na jugu do 23°C, u višim predjelima od 9°C. Najviša dnevna od 27°C do 32°C, na jugu do 35°C, u višim predjelima od 24°C.

U srijedu(15.jul): Pretežno sunčano i ponovo toplije, a jedino će jutro biti svježije. Jutarnja temperatura vazduha od 11°C do 16°C, na jugu od 21°C, u višim predjelima od 7°C. Najviša dnevna od 29°C do 33°C, na jugu i ponegdje na sjeveru do 35°C, u višim predjelima od 24°C.

U četvrtak(16.jul): Jutro toplo, ponegdje tropska noć. Tokom dana pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne se očekuje razvoj oblaka nestabilnosti na istoku i to posebno u planinama, što može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura vazduha od 16°C do 21°C, na jugu od 23°C, u višim predjelima od 11°C. Najviša dnevna od 30°C do 35°C, na jugu i na sjeveru lokalno do 37°C, u višim predjelima od 24°C, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender