24. 09. 2020.

Bodiroga: Trebinje uvijek dio mene i moje porodice

Trebinje je uvek bilo, jeste i biće deo mene i moje porodice. Isto bih skoro mogao da kažem i za košarku. Posle 10 godina, srce mi je puno što smo došli do tog nivoa da se deca iz celog sveta iznova vraćaju u naš grad, da se kod nas osećaju prijatno, jer znaju da ih čekaju dobri ljudi, vrhunski treneri i pedagozi, kao i poučne lekcije iz života i košarke”, izjavio je Bodiroga na obilježavanju jubileja kampa.

Cilj kampa je, kako je naveo, da košarkaši, pored vrhunske sportske obuke, dobiju nove prijatelje, jer dolaskom u Trebinje sklapaju nova poznantstva, koja su zalog svakog zdravog sportskog vaspitanja i duha.

Iako organizatorima kampa “Dejan Bodiroga” nije bitna statistka, već ono što ostane svakom mladom sportisti kada na ljeto sa rancem napusti sportski kompleks “Srđan Aleksić”, valja napomenuti da je do sada kroz ovu ustanovu prošlo 3.000 učesnika iz 32 zemlje.

Bodiroga je istakao da veliku zahvalnost duguje vladiki zahumsko-hercegovačke eparihije Grigoriju, bez koga, kako je naglasio, kamp ne bi postojao.

“Vladika nas je sve zajedno pokrenuo i sabrao da se okupimo. Zahvalan sam Bogu što sam upozao jednog tako velikog čoveka i izuzetno sam ponosan na naše veliko i iskreno prijateljstvo”, kazao je Bodiroga i zahvalio Vladi Republike Srpske na podršci, gradu Trebinju i Trebinjcima, koji svoje gostoprimstvo pokazuju na svakom koraku, kao i profesoru Miilivoju Karalejiću i njegovom trenerskom timu.

Proslavi jubileja prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, reprezentativac Bogdan Bogdanović, Predrag Danilović, Dragan Tarlać, Žarko Varajić, Jovica Antonić, Nebojša Ilić i mnogi drugi prijatelji Dejana Bodiroge.

“Izuzetno mi je drago što učestvujem na ovakvoj manifestaciji, bio sam pre šest-sedam godina, kada je moj brat učestvovao na kampu. Bilo mi je drago kada je došao Milan Gurović. Sada sam ja u njegovoj pozcijii i čast mi je da budem zajedno sa njima i da imaju priliku da upaznaju idola. Znam koliko im je značilo. Deca sa drugih kontinenata dolazi ovde i ovo je velika stvar za srpsku košarku”, rekao je Bogdanović.

Svaki učesnik kampa dobija na poklon sportsku opremu, postoji i besplatan prevoz na relaciji Beograd-Trebinje-Beograd, a kamp je jedinstven po tome što najperspektivnije košarkaše nagrađuje boravkom na fajnal-foru Evrolige.

Za najtalentovanijeg igrača druge smjene izabran je Marko Sekulić iz Banjaluke, koji je dobio i posebnu nagradu od 500 evra.

Trebinje se krajem juna do kraja jula pretvara u pravu oazu magične igre pod obručima. Budući košarkaši treniraju u paklenom ritmu, dva puta dnevno, dok se u noćnim satima organizuju takmičenja u košarci, igri “jedan na jedan”, šutiranju trojki i slobodnih bacanja.

Trenira se na osam terena, pet otvorenih i tri zatvorena, dok se u slučaju kiše, što je u Trebinju rijetkost u ljetnjim mjesecima, rad nastavlja u dvorani “Miloš Mrdiž”, prenose agencije.

Kamp je pre tri godine postao bogatiji za “Mini basket”, košarku namijenjenu dječacima i djevojčicama uzrasta od 10 do 12 godina, koji rade pod nadzorom Radeta Georgijevskog, najpoznatijeg stručnjaka za mini basket u regionu.

Do sada su prijatelji i gosti kampa bili Željko Rebrača, Milan Gurović, Predrag Danilović, Saša Obradović, Dragan Tarlać, Igor Rakočević, Milenko Tepić, Dušan Kecman, Ibrahim Kutlaj, treneri Svetislav Pešić, Jasmin Repeša, ali i mnogi drugi gosti iz javnog života.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender