29. 09. 2020.
Kontaš?

Kontaš?

Kontaš?

“Ja sam odrasla sa njima, kontaš, družim se, idem na utakmice, idem im na slave…”

Facebook status jedne mlade Teslićanke, koji je prenio internet portal Tesliconline.com, izazvao je gomilu pozitivnih komentara na internetu. Pročitajte.

“Javi se meni neki lik i kaže ‘nek si ti muslimanka, ti živiš u RS, ti si četnikuša’. Prvo, glup si brate da ne možeš biti gluplji. Kako ne možeš da shvatiš da sam ja odrasla sa njima, kontaš, družim se, idem na utakmice, idem im na slave. Kako ja njima odem, tako i oni meni dođu na Bajram.

Žao mi je što si toliko nacionalan. Nisi samo ti, ima na sve strane nacionalista. Svako može biti nacionalista, svako može vrijeđati, a čovjek rijetko ko može biti.

Vidiš, u gradu u kojem ja živim, malo toga ima, tog vrijeđanja. Ja poštujem njihovo, oni poštuju moje. Znam da ne možeš da shvatiš, ali pokušaj. Zbog toga sam ponosna na svoj grad, na sve ove ljude koje god da su vjere, jer kod nas u kraju nije bitna vjera ako si brate brat.

Pitaš me zašto za Srebrenicu nisam ništa objavila. Nisam objavila jer mi nije stalo do jeb…g lajka, a ti i svi drugi koji žive od mržnje, da od toga nema ništa. Vjeruj mi.

Bolje da, ako si već toliki musliman, da si proučio nešto kao što sam ja, a ne da svake minute objavljuješ statuse, od toga nema ništa. Toliko od mene, i neću više nikome da se pravdam.”

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender