29. 11. 2020.
Košenje ambrozije od srijede

Košenje ambrozije od srijede

Košenje ambrozije od srijede

“U planu je košenje javnih površina na više lokacija, u naselju Starčevica, na području oko ‘Toplane’, u Ulici Koste Jarića, na Vrbaskom putu, u naselju Petrićevac u blizini crkve i škole, na području oko mosta u blizini ‘Banjalučke pivare’, te na jednom dijelu Banjalučkog polja. Akcija košenja ambrozije trajaće sve do 30. septembra, a na onim lokacijama gdje bude potrebno ponavljaćemo košenje”, izjavila je Slađana Bumbić-Damjanović, portparol “Tamarisa”, čije će ekipe izvoditi ove radove.

Ambrozija je vrsta korova koja se posljednjih godina rapidno širi, te kod osjetljivog dijela stanovništva izaziva vrlo neprijatne alergijske reakcije. Najveća koncentracija ambrozije očekuje se od polovine avgusta do polovine septembra.

“Polensku alergiju imam posljednjih desetak godina i pola godine redovno pijem tablete. Veoma sam osjetljiva na ambroziju”, žali se Kristina DŽ., studentkinja.

Najčešći simptomi su alergijski rinitis, bolesti disajnih organa, polenska kijavica, svrab, suzne i iziritirane oči, kašalj, otežano disanje sa nedostatkom vazduha kao i promjene na koži u vidu svraba, pišu Nezavisne novine.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender