27. 09. 2020.
Princeza Katarina opremila trpezariju i kuhinju u Dječijem domu “Rada Vranješević”

Princeza Katarina opremila trpezariju i kuhinju u Dječijem domu “Rada Vranješević”

Princeza Katarina opremila trpezariju i kuhinju u Dječijem domu “Rada Vranješević”

Donacija je vrijedna oko 17.000 KM, a rukovodstvo Doma kao i štićenici zahvalni su na podršci koju su im pružili njegovo kraljevsko visočanstvo princ Aleksandar Drugi Karađorđević i princeza Katarina Karađorđević.

Kada smo za vaskršnje praznike bili u posjeti Karađorđevićima u njihovom beogradskom Belom dvoru, pitali su nas šta nam nedostaje u Domu i šta da nam poklone. Naveli smo nekoliko stvari za kuhinju i trpezariju. Rekli smo i da nam je potrebna profesionalna kosilica jer imamo veliko dvorište. Sve naše želje su ispunili – rekao je direktor Dječijeg doma “Rada Vranješević” Vladimir Kajkut.

On je dodao da je u roku od dva mjeseca princezin fond uplatio sredstva radnjama koje se bave prodajom ovih stvari i sve poručeno je stiglo na adresu doma.

Sada sve grupe imaju nove stolove i stolice za ručavanje, kuvarice su prezadovoljne novim frižiderom i mašinom za suđe. Kosilicom koju smo dobili zadovoljstvo je kositi naše veliko dvorište – kazao je Kajkut.

Kuvarica u Dječijem domu “Rada Vranješević” Jadranka Ristić je rekla da je prezadovoljna donacijom i da sada kuhinji ne treba gotovo ništa.

Obezbijeđeno nam je gotovo sve što nam treba za kvalitetan rad. Rukovodstvo je obećalo da će nam nabaviti čak i novi pekač kiper jer jela pripremamo u pekaču starom više od 20 godina – kazala je Ristićeva.

Jedan od štićenika Doma rekao je da se veoma obradovao novim stolovima i stolicama koje su dobili, jer su prethodni bili veoma stari.

Sada se okupljamo u većem broju na doručku jer mjesta ima za sve, a i zadovoljstvo je jesti za novim stolovima – kazao je ovaj štićenik.

Posjeta

Princeza Katarina Karađorđević ranije je obećala da će posjetiti štićenike doma i sa predstavnicima svog fonda lično uputiti donaciju.

Nadamo se da će princeza naći vremena i posjetiti nas, u svakom slučaju, zahvalni smo joj na donaciji – rekao je Kajkut, piše Glas Srpske.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender