29. 09. 2020.
Gori kod Trebinja, stižu helikopteri

Gori kod Trebinja, stižu helikopteri

Gori kod Trebinja, stižu helikopteri

Pripadnici Oružanih snaga BiH angažovani su na osnovu ukazane potrebe i hitnog zahtjeva Operativno-komunikacijskog centra – 112 Ministarstva bezbjednosti BiH koji je upućen u ranim jutarnjim časovima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Asistencija je zatražena zbog nemogućnosti lokalne zajednice da se soptvenim snagama i sredstvima odupre snažnoj vatrenoj stihiji koja se širi već nekoliko dana i sve ozbiljnije prijeti lokalnom stanovništvu i materijalnim dobrima.

Na ugroženom području i rejonu požarišta trenutno je angažovano više od 40 pripadnika Trećeg pješadijskog bataljona Oružanih snaga BiH sa pripadajućom opremom za zaštitu i gašenje požara koji uspješno pružaju pomoć organima Civilne zaštite i lokalnom stanovništvu.

Nakon izvršene konsultacije i dobijanja odobrenja od Predsjedništva BiH i ministra odbrane BiH Marine Pendeš za angažovanje Oružanh snaga BiH, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Anto Jeleč naredio je angažovanje potrebnih snaga i sredstava na ugroženom području.

Operacija gašenja požara se uspješno izvršava na terenu, a pripadnici Oružanih snaga BiH, koji su obučeni i opremljeni za ovakve i slične situacije, rame uz rame sa lokalnim snagama Civilne zaštite i stanovništvom bezbjedno izvršavaju dobijeni zadatak.

Očekuje se da sinhronizovanom akcijom svih angažovanim snaga u popodnevnih časovima požar bude stavljen pod potpunu kontrolu.

Oružane snage BiH su u stalnoj gotovosti da po zahtjevu civilnih organa vlasti i stanovništva svim raspoloživim snagama i sredstvima, u okviru raspoloživih operativnih kapaciteta i sposobnosti, budu angažovane na pružanju pomoći u reagovanju na prirodne i druge nesreće i katastrofe, javlja Mondo.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender