23. 09. 2020.
Apel Banjalučanima: Racionalno koristiti vodu kako bismo je svi imali

Apel Banjalučanima: Racionalno koristiti vodu kako bismo je svi imali

Apel Banjalučanima: Racionalno koristiti vodu kako bismo je svi imali

Problema u vodosnabdijevanju potrošača koji su priključeni na gradski vodovod nema, to znači da Vodovod Banjaluka svim svojim potrošačima, koji su uredno – po tehničkim propisima priključeni na vodovodnu mrežu, obezbjeđuje dovoljne količine higijenski ispravne vode za piće.

Međutim, usljed povećane temperature posljednjih nekoliko dana zabilježeno je znatno povećanje potrošnje vode.

Zato upućujemo apel svim potrošačima da vodu troše savjesno i racionalno, da budu solidarni i vodu troše za osnovne potrebe, a nikako za zalijevanje bašta, zelenih površina, pločnika, terasa, dvorišta, punjenje bazena i pranje vozila.

Takođe, treba voditi računa i o ispravnosti kućnih instalacija, provjeravati i zavrtati slavine.

Posebno apelujemo na potrošače koji se vodom snabdijevaju sa sistema Subotica koje vodom snabdijeva naselja Pervan, Goleši, Čokorska polja, te naselja koja se vodom snabdijevaju sa rezervoara Koprivnjak (Šibovi i više zone Pavlovca) kako ne bi došlo do uvođenja redukovane isporuke vode.

Razlog tome je taj što je kapacitet izvorišta direktno povezan s hidrološkim uslovima i neracionalnom potrošnjom.

Takođe, apelujemo na potrošače u višim zonama naselja u sjevernom dijelu grada (padinska naselja, najčešće Jablan i Glamočani na području opštine Laktaši, te Barlovci, Dragočaj, Motike i Kuljani na području grada Banjaluka) da vodu troše racionalno kako ne bi došlo do pada pritiska na rubnim dijelovima pomenutih naselja.

Napominjemo da se područja koja su ugrožena u pogledu snabdijevanja vodom za piće obraćaju mjesnoj zajednici, a MZ se obraća Civilnoj zaštiti u čijoj je nadležnosti, kao jednoj od odjeljenja Gradske uprave, da organizuje prevoz vode do ugroženih područja.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender