28. 09. 2020.
Artisanal seks, šta je to?

Artisanal seks, šta je to?

Artisanal seks, šta je to?

Naime, dr Rut je artisanal seks prvi put pomenula prije nekoliko dana na Tviteru.

“Znate šta je artisanal seks? To je kada sami izmišljate poze u krevetu, umjesto što ih kopirate iz pornića,” objasnila je. Odmah zatim uslijedio je i drugi tvit: “Odlična stvar u vezi sa artisanal seksom je to što ne morate da imate savršeno tijelo, jedino što treba jeste da se potrudite.”

Ova seks terapeutkinja nije dalje objašnjavala šta podrazumijeva pod artisanal seksom, ali mi smo malo istražili i evo šta smo saznali.

Da biste uživali u artisanal seksu, potrebno je da budete fleksibilni i, prije svega kreativni.

Kreativni jer treba da “izmislite” neke nove seks poze umjesto da, kako Rut kaže, kopirate one iz pornića, a fleksibilni… pa, jasno vam je. Što ste u boljoj formi, što ste fleksibilniji, moći ćete da probate više seks poza i više ćete uživati. Ipak, naglasak je na kreativnosti jer dr Rut tvrdi da su najbolji ljubavnici kreativni ljudi.

Takođe, važna je otvorenost. Što ste otvoreniji i iskreniji prema sebi i svom partneru, to ćete bolje znati šta vam oboma prija, a rezultat je bolji seks, naravno.

Inovacije. Usko vezane uz ideju o kreativnosti, inovacije su potrebne ako želite da u seksu probate nešto novo. Najbolji seks je, tvrdi ova terapeutkinja, onaj u koji su uključena sva čula. “Artisanal seks bi svakako mogao da uključi i senzualnu masažu kokosovim uljem, mada je i kečap OK ako to želite,” kaže dr Rut.

Integracija. Artisanal seks podrazumijeva fokusiranost na partnera i njegovo/njeno zadovoljstvo. To podrazumijeva saradnju, komunikaciju između partnera, ali i otvorenost prema novim idejama (čitaj: pozama).

Možda vam sve ovo o čemu je seks terapeutkinja govorila zvuči komplikovano, ali to su zapravo sažeti seks savjeti koje ste sigurno već čuli, ali uz novi naziv – artisanal seks.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender