27. 09. 2020.
Nisu planirana: Nema izgradnje novih igrališta u Banjaluci ove godine

Nisu planirana: Nema izgradnje novih igrališta u Banjaluci ove godine

Nisu planirana: Nema izgradnje novih igrališta u Banjaluci ove godine

Iz Gradske uprave navode kako ove godine neće biti izgradnje novih igrališta, dok stanari pojedinih zgrada, kao što su one na Bulevaru Desanke Maksimović, sami pokušavaju stvoriti mjesto za igru djece.

Stanovnici Ulice Slobodana Kusturića podno naselja Stračevica kažu da su prinuđeni da svakodnevno provode vrijeme sa djecom na betonu između zgrada jer osim igrališta nedostaju i zelene površine.

Saobraćaj je, dodaju mještani, veoma frekventan pa je time narušena bezbjednost najmlađih kad se igraju pored zgrada.

Aleksandra P., koja čuva dvoje djece iz ove ulice, kaže da u ovom dijelu grada postoji veliki broj djece, a nema pravog igrališta, pogotovo onih sa mekanim površinam.

“Nismo u mogućnosti da djeci stalno plaćamo igraonicu, niti da ih vodimo u park ‘Mladen Stojanović’, koji je daleko. Treba nam veliko, pravo igralište za djecu”, kazala je jedna majka.

U više mjesnih zajednica su se požalili na nedostatak igrališta.

“Većina mjesnih zajednica koje su udaljene od centra grada dječjim igralištem nazivaju u stvari školsko dvorište u kojem ima jedna do dvije ljuljaške i eventualno klackalica. U MZ Ada igralište u školskom dvorištu dotrajalo je do te mjere da se roditelji ne usuđuju da djecu puste da se igraju”, rekao je Vito Pejaković, predsjednik Savjeta MZ Ada.

Iz Odjeljenja za komunalne, stambene poslove i poslove saobraćaja su potvrdili da za ovu godinu nije planirana izgradnja dječjih igrališta na teritoriji grada, ali da je u planu sanacija postojećih.

“Planirana je sanacija dječjih igrališta, koja je u toku. Radove izvodi preduzeće ‘Procesna oprema’, a radi se na popravci oštećenja na spravama”, kažu iz ovog odjeljenja, pišu Nezavisne novine.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender